SON DAKİKA



Haber > Spor > İyi futbol iyi sonuç

İyi futbol iyi sonuç

15 Ocak 2017 Pazar - 07:07








Süper Lig'in ilk yarısında istediği puanları tutturamayan ve oynadığı 16 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 beraberlik, 9 mağlubiyet alan Çaykur Rizespor 13 puan ile girdiği ikinci yarıya mutlu başladı. Bir yandan transfer çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor diğer yandan zorlu ocak ayı programını sürdürüyor. Ligde ve kupada zorlu haftalara giren Rizespor ligin ikinci yarısı ile birlikte ilk transferini forvet hattına yaparken Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın eksikliğini duyduğu 10 numara forvet arkası oyuncu arayışlarına ise devam ediyor.

İki isim üzerine yoğunlaşan Çaykur Rizespor hafta içinde iki oyuncu transferi daha yaparak yere sağlam basmak arzusunda. Ligin ikinci yarısının ilk karşılaşması olan Alanya maçına mevcut kadrosu ile çıkacak olan Çaykur Rizespor tüm hesaplarını üç puan üzerine yaptı. Rizespor bu karşılaşmaya üç eksikle çıktı. Yakoubi ve kaleci Diallo milli maçları nedeniyle takımda yoktu, Orhan Ovacıklı ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadı.

Rizespor sağ bekte Mehmet Akyüz, savunmada Ümit Kurt ve Godfrey ile sahaya çıktı. Özgür Çek'in sol bekte yer aldığı karşılaşmada İsmail sol açık olarak görev yaptı. Maça iyi başlayan taraf Rizespor oldu. Maçın henüz başlarında sol kanattan Özgür Çek ile iki kez üst üste köşe atışı kullanan Rizespor ikinci köşe atışında Kweuke'nin kafa şutu ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip birkaç kez geldiği Rizespor kalesine hava toplarıyla gelince Ümit Kurt'u geçemedi. Savunmayı iyi yapan Rizespor golden sonra savunma yerine ikinci golü bulmaya çalıştı. 35. dakikada Ahmet İlhan'ın sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa bu kez İsmail kafayı vurarak Rizespor'un ikinci golünü attığı gibi takımını ilk yarıda soyunma odasına iki farkla götüren sporcu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında kafaların çalıştığı gollerde bu kez Kweuke kaleciyi de geçerek kendisinin ikinci, takımının üç golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra dengeli bir oyun ortaya çıktı. Alanyaspor yaptığı değişikliklerle Rizespor kalesinde gol aramaya başladı. 3-0'ın verdiği avantaj ile savunmada zaaflar veren Rizespor 71. dakikada Vagner'in golüne engel olamadı. 90+1'inci dakikada ise ikinci golü bulan ev sahibi ekip, sahadan 3-2 mağlup ayrılırken Rizespor kendisi için önemli  üç puana ikinci yarının ilk maçında kavuştu. Deplasmanlarda galibiyet alamayan ve ilk galibiyetini Antep karşısında alan Rizespor Süper Lig'de ilk kez karşılaştığı Alanyaspor'dan üç puan alarak ikinci yarıya başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap