SON DAKİKA



Haber > Spor > İstek var, sonuç hüsran…

İstek var, sonuç hüsran…

08 Kasım 2015 Pazar - 10:31








Stresli haftadan sonra Trabzonspor, Başakşehir maçına mutlak üç puan almak için çıktı. Fakat Trabzonspor’da Şota’nın ‘4-5-1’ taktiği ilk yarıda başarısız gözüktü. Orta sahada Okay, M’Bia, Ekici, Özer ve Erkan birbirlerinden uzak ve kopuk oynadıkları için topun arkasına geçip başarılı olamadılar. Başakşehir ise orta sahada Mahmut, Mossoro ve Visca ile çok etkili oldular. Trabzonspor’da ilk 15-20 dakikada Constant ve Erkan’ı adeta perişan ettiler. 4. dakikada kornerden gelen topta bireysel hata vardı.

Çalışılmış bir pozisyondu Başakşehir için. Önde direğe kısa düşen kaleci Onur’dan dönen top gol oldu. Bordo-Mavililer sağ kanatta Cavanda ve sol tarafta Constant ile bir türlü atağa çıkamadı. Başakşehir ise Visca, Doka, Mahmut ile solda da Alparslan’la çok iyi paslar yaparak, Trabzonspor’a üstünlüğünü kanıtladı. Ara toplarda defansta Cavanda ve Douglas’ın kaptırdığı toplar, kalemizde tehlikeli pozisyonlara neden oldu. Mahmut’un vuruşunu kaleci Onur mükemmel bir şekilde çıkardı. Trabzonspor ilk 45 dakikada tek pozisyonunu Cardozo ile yakaladı.

Trabzonspor’da Mehmet Ekici bireysel oynayarak bir şeyler yapmaya çalışsa da başarılı olamadı. İlk yarıda Trabzonspor iki yan top dışında kaleci Volkan’ı hiç rahatsız etmedi. İkinci yarıya Şota’nın aynı kadroyla çıkması yanlıştı. 49. dakikada Mossoro’nun net fırsatını Aykut çıkardı. 52. dakikada sakatlanan M’Bia’nın yerine oyuna giren Medjani’nin pek katkısı olmadı. 60. dakikada Mehmet Ekici’nin şutunun auta çıkmasının yanı sıra ikinci yarıda Okay biraz iyi gözüktü. 62’de Visca’nın şutunu Onur iyi çıkardı. Trabzonspor’da geç gelen değişik yapılırken, 64. dakikada Erkan’ın yerine oyuna N’Doye girdi.

Şota bu değişiklikte geç kaldı. İlerleyen dakikalarda Yusuf’un oyuna girmesiyle Trabzonspor biraz daha baskılı gözüktü. Erkan ve Özer bugün sahada yoktu. 80. dakikada Constant’ın yaptığı tek olumlu harekette kaleci Volkan başarılı oldu. Son dakikada kazanılan penaltı atışını Cardozo’nun dışarı atması Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. Kısacası kopuk kopuk oynayan Trabzonspor pas trafiğini yönlendiremezken, topun arkasında olan Başakşehir haklı bir galibiyet alıyordu. Sahanın en iyisi Visca ve Mahmut’tu.

Trabzonspor’da kaleci Onur, Aykut ve Mehmet Ekici bir şeyler yapmaya çalışan oyunculardı. Şota hocanın ikinci yarıda aynı tertiple çıkması bence yanlıştı. Trabzonspor 1-0 yenik kapattığı devreye ikinci yarıda iki değişiklikle başlamalıydı. Geç yapılan değişiklikler Trabzonspor’a bir şeyler kazandırmadı. Trabzonspor, oyuncularının fizik yapısı ve kondisyonları iyi olmasına rağmen maalesef başarısız oldu. Oyun isteği ve hırsı vardı. Futbolda bunlar var.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap