SON DAKİKA



Haber > Spor > İşte kamp performansları...

İşte kamp performansları...

28 Temmuz 2015 Salı - 09:31




Muhabirimiz Özer Çalık, Bordo-Mavili futbolcuların kamp performanslarını değerlendirdi...





Onur Kıvrak Bordo-Mavililer’in takım kaptanı ve deneyimli eldiveni Almanya kampında performansını biraz daha yukarı taşıdı. Antrenmanlarda bile adeta gol yemeye tahammülü olmayan file bekçisi yeni sezona hazır.

İbrahim Demir Geçen sezon ikinci kaleci konumunda olan genç eldivenin yeteneği tartışılmaz. Ama performansını biraz daha yukarıya taşıması gerek.

Uğurcan Çakır Altyapıdan kampa dahil edilen genç file bekçisi Hollanda kampının ardından Almanya kampının da öne çıkan isimlerinden oldu. Son hazırlık maçında forma şansı bulan Uğurcan, yaptığı kurtarışlarla ayakta alkışlandı. Önü açık…

Yavuz Aygün Genç kalecinin Uğurcan ve İbrahim gibi tecrübe eksikliği var. Ama yetenekleri onun da bu takımın ileride önemli isimlerinden biri olacağını gösteriyor.

Mustafa Yumlu Trabzonspor’un başarılı savunma oyuncusu kendisinin de dediği gibi ‘Daha güçlü’ döndü. Kampın öne çıkan isimlerinden biri olmasının yanı sıra stoperler arasında formaya en yakın isim olarak duruyor.


Uğur Demirok Kampın çalışkan isimlerindendi ama şu ana kadar görünüşe göre Şota’nın ilk tercihi olamadı. Stoper transferi yapılırsa kendisini kulübede bulabilir.

Aykut Demir Hollanda kampının ardından Almanya kampında da beklentileri karşıladığını düşünmüyorum. Oldukça agresif bir görüntü çiziyor. Stoperler arasındaki en zayıf isim.

Luis Cavanda Hollanda kampının son gününde transfer edilen oyuncu Almanya’da vitrine çıktı. Hızı, fizik gücü ve top tekniği ile beğenildi. Oldukça disiplinli çalışıyor. Çift kalelerde ve son hazırlık maçında sağbekte başarılı olduğunu gösterdi.

Musa Nizam Hollanda kampından sonra performansında hızlı bir düşüş yaşandı. Özellikle Differdange 03 ile oynanan her iki maçtaki kötü futbolu UEFA listesinden de adının çıkartılmasına sebep oldu. Takımdaki zayıf halkalardan biri olarak dikkat çekti.

Kevin Constant Bu sezon Trabzonspor’un yeni transferlerinden biri olabilir. İnşallah kamptaki performansını lige de yansıtır. O zaman hem kendisi hem de takımı kazanır. Şota’nın en güvendiği isimlerden biri şu an için.


Salih Dursun Hollanda kampında da dediğim gibi ‘O tam bir görev adamı.’ Almanya kampında çıtayı yükseltti. Cavanda’nın gelmesi belli ki onu daha da kamçıladı. Ön liberoda da oynaması avantajı. Formayı zorlayacaktır.

Okay Yokuşlu Hollanda kampından sonra Almanya kampının da tartışmasız en dikkat çeken isimlerinden biri. Mücadeleci gücü, agresif yapısı ve isabetli pasları ile dikkat çeken Okay, adeta formayı kendi elleriyle kaptı. Okay, yeni sezon öncesi Trabzonspor’un sürpriz gücü olmaya hazırlanıyor.

Alper Uludağ Yeni transfer Almanya kampında biraz daha üzerine koydu. Alışma dönemini geride bıraktı diyebiliriz. Ama şu an için ilk 11’e uzak.

Soner Aydoğdu Şota’nın gelişiyle yeni bir sayfa açtığını söylemiştim Hollanda kampı için. Ancak takımdaki oyuncu fazlalığı nedeniyle kalıp kalmayacağı soru işaretiydi. Çünkü orta sahada önemli rakipleri bulunuyor ve geçmişteki izlenimleri de olumlu yönde değildi. Takımda kalmak için Almanya kampında da çok çalıştı. Tekniği üst düzeyde ama fizik olarak yetersiz duruyor. Differdange maçında takımının galibiyet golünü atsa da ismi UEFA listesinden çıkartıldı. Bu durum doğal olarak endişe yarattı. Ama moralini bozmadığını gözlemledik. Son hazırlık maçında özellikle ikinci yarıda mükemmel bir oyun ortaya koyarken 3 asist yaptı. Bu durum da ‘forma için pes etmeyeceğim’ der gibiydi.

Carl Medjani Onun için fazla söz söylemeye gerek yok. İşini en iyi yapanlardan. Saha içinde ve dışında tam bir profesyonel. Oyunu çift yönlü oynaması avantajı. Onu yeni sezonda daha çok stoperde görecek gibiyiz.


Mehmet Ekici Differdange 03 ile oynanan ilk maçta şanssız bir sakatlık yaşadı ve bu nedenle Almanya kampında takımla fazla çalışamadı. Yine de rövanş maçında sahadaki yerini aldı. Sakatlığı nüksedince tedbir amaçlı dinlendirildi. Şu an durumu iyi.

Özer Hurmacı Yetenekli futbolcu Almanya kampında da Şota’nın gözüne girmeyi başardı. Formaya çok yakın duruyor. Son günlerde belinde bir ağrı meydana gelse de durumunda korkulacak bir şey yok.

Yusuf Erdoğan Çok istekli ve azimli çalışıyor. Takım arkadaşlarıyla bağları çok iyi, neşeli. Ama sahada her zaman aynı görüntüyü ortaya koymuyor. Zaman zaman çok bencillik yapıyor. Bu yönünü düzeltmeli. Yine de Almanya kampı da dahil olmak üzere oynanan üç hazırlık maçında da gol atan Yusuf, bu bölgedeki takım arkadaşlarıyla girdiği rekabette bir adım önde.

Aytaç Kara Almanya kampında biraz daha ön plana çıktı. İlk etap kampında sakatlığı nedeniyle kendini gösterememişti. Antrenmanlardaki hırsı ile dikkat çekti. Formayı çok istiyor ama rakipleri de çok güçlü. Sefa Yılmaz Teknik Direktör Şota Arveladze’nin sağ kanattaki ilk tercihi olarak duruyor. Sürati ve top tekniği ile takımın iyilerinden.

Erkan Zengin takımdaki en deneyimli futbolculardan biri olduğu kesin. Fakat bu formaya en yakın isim olduğu anlamına gelmiyor. Saha içerisinde top ile fazla oynamaktan vazgeçmeli. Deniz Yılmaz Sakatlığı kabusu oldu. Almanya kampında hep takımdan ayrı çalıştı. Lige kadar hazır hale gelebilir.


Waris Majeed Takımda kalması için olumlu bir şey yapmadı. Son hazırlık maçında 2 gol atsa da formaya çok uzak. Talibi çıkarsa gönderileceklerin başında yer alıyor.

Stephane M’bia Kendisini Hollanda kampında olduğu gibi Almanya kampında da göremedik desek yeridir. Dizindeki sakatlığı nedeniyle takıma henüz giremedi. Bu gidişle ligin ilk haftalarında da forma giymesi oldukça zor gözüküyor.

Oscar Cardozo Belindeki kronik rahatsızlık nedeniyle Hollanda kampına katılamayan Cardozo, Almanya kampına hazır geldi. Tatilde çalıştığı görülen golcü futbolcu antrenmanlarda da umut saçtı. Çift kale maçlarda attığı gollerle ön plana çıkan Cardozo, tam olarak hazır gözükmese de şu an için ilk 11’in banko ismi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap