SON DAKİKA



Haber > Spor > İşte futbol işte puanlar… Oh be!

İşte futbol işte puanlar… Oh be!

10 Mart 2015 Salı - 09:34








Her hafta galip geldiğimiz maçlarda dahi galibiyetimize sevinemedik. Maçların kazanımları dahi bize zevk vermiyordu.

Kötü futbol, zar zor alınan maçlar, atılan gollerin hemen akabinde yenilen goller seyirciyi adeta çileden çıkartıyor, insanda maç seyretme zevki bırakmıyordu. Fakat bu hafta öyle olmadı.

Trabzonspor; güçlü, güneyin ligdeki temsilcisi Mersin İdmanyurdu karşısında belki de bu yılın en başarılı, en doyurucu, en mücadele yüklü futbolunu oynadı. İnsan söylemeden edemiyor, "Peki siz bu güne kadar nerelerdeydiniz?"

Elbette bu maç deplasman oluşu ile de önemliydi. Trabzonspor son haftalarda, hatta sezon boyu kötü futbol oynamayı adeta kendisine stil edinmişti. Bu maçta ise Trabzonspor sahada gerçekten mevcudiyeti ile o bilinen varlığıyla vardı.

***


Eski oyunlarına baktığımızda sahada adeta eksik bir takım görüntüsünde oynayan bordo-mavili ekip bu maçta ileride de orta sahada da çoğaldı. En çok korkulan savunma hattında eskilere bakıldığında açık vermedi. Savunulacak alan ve adamlar en efekt şekilde kontrol altına alınarak etkisiz hale getirildi diyebiliriz.

Sağda Salih, solda Mustafa ve orta bekte Bosingwa ile Medjani ve Uğur savunması gerçekten güven verdi. Hele son stoper Bosingwa alanı toparlamada ve arkadaşlarını uyarmada hakikaten başarılı bir doksan dakika geçirdi.

***

Savunma açık vermeyince orta sahada yerini bulan topları ile çalışkan bir Erkan, fırsatçılığı yakalayan Sefa ile geride yine çalışkan ve rakibine nefes aldırmayan Fatih Akbaş... İlk defa takımda yer alan Uğur ise asla yerini yadırgamadan başarılı futbol oynadı.

Tabii gol sahnesini açan Mehmet'in frikik golünün güzelliğini en sona bıraktık. Bu arada da kendi frikik ustalığını resmetmiş oldu. Mehmet oyunun ilk dakikalarında bariz fırsatları değerlendiremeyen Trabzonspor'un gol yollarını yine frikikten ustaca attığı golle açtı.


***

Geride yukarıda da anlatmaya çalıştığımız gibi Bosingwa’nın da bu maçta diri ve rakibinden kolayca top çalan oyunu Mersin İdmanyurdu’na adeta nefes aldırmadı. Netice itibariyle Trabzonspor bu hafta çok zorlu bir deplasman maçı olan bu müsabakadan açık farklı galibiyet alarak gelecek haftalar için hem skor hem puan hem de oyun kalitesi ile güven verdi.

Takımda gerçekten kötü oynayan bir tek oyuncu yoktu. Saha kenarında Ersun hocayı dahi bir miktar daha diri ve oyuna adapte ve heyecanlı görmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Neticede zor bir deplasmandan kolay üç puanla döndü diyebiliriz bordo-mavili ekip için.

Trabzonspor bu maçta sahada çalışkan futbolla rakip kovalayan bir mantıkla, orta sahada rakibine top oynayacak alan bırakmayan bir pres anlayışıyla elbette bu denli başarılı bir futbol oynamaması için hiçbir sebep kalmıyordu.

***


Geçen haftalarda en çok şikayet edilen konu. Orta sahada rakibin boş bırakılması ile geride tüm atakların bordo-mavili oyuncular arkasında adeta oyunu seyretmeleri şeklinde rakiplere pozisyon verdiklerinden şikayetçi idik. Fakat bu hafta korkulan olmadı, beklenilen hatta özlenen futbola epeyce yaklaşılmış olması tüm futbolseverlere rahat nefes aldırması yanında gelecek için umut da verdi.

Bu denli oyunlardan sonra zaten galip gelinememesi ise mümkün değildir. Neticede bol gollü üç puan iyi sonuç oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap