SON DAKİKA



Haber > Spor > İşte başarısının sırrı!

İşte başarısının sırrı!

10 Kasım 2015 Salı - 10:42




Beşiktaş, Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle bambaşka bir çehreye büründü.





Beşiktaş, Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle bambaşka bir çehreye büründü. Hem derbi kazanmaya başladı hem de liderliğe oturdu. Deneyimli teknik adamın takımın başına geçmesiyle siyah beyazlılarda birçok konuda değişim yaşandı.

Bunların başında maddi konular geliyor. Güneş, yönetimden ilk olarak maddi konular konusunda garanti aldı. Futbolculara yapılacak ödemeler düzene oturdu. Ücretlerini zamanında almaya başlayan futbolcular, maddi sorunları geride bırakıp sahaya konsantre oldu. Ümraniye'de artık kimse paralar konusunda konuşmuyor.

Yapılan bu ödemelerde yeni sponsorluk anlaşmasından elde edilen gelirler de önemli rol oynadı. Takım ve tesislerde disiplin sağlandı. Tesis çalışanlarından futbolculara kadar herkes Güneş'in kararlarına uymaya başladı. Eskiden çalışanlar ile futbolcular arasında borç alışverişi bile oluyordu. Güneş, Ümraniye'de çalışanların maaşlarının da zamanında ödenmesini sağladı. Tek yetkili olarak kendisini belirledi.

Takım ve kulüp içindeki otoritesini oturttu. Futbolcularının sorunları ile de yakından ilgileniyor. Quaresma'ya ayrı, Mario Gomez'e farklı davranıyor. Yedek kaleci Günay'a da yakın davranıyor, sakat olan Veli ve Tolgay'ı her gün arayarak son durumları hakkında bilgi alıyor. Tesislerde futbolcular için özel alan bile yaptırıp kendisi bile buraya girmeyerek futbolculara olan saygısını gösteriyor. Sorunların çözümünde önemli rol oynuyor.Formayı adaletli dağıtıyor. Doğru taktik anlayış ve yerinde müdahaleler yapıyor. Yedek kalan hiçbir futbolcu isyan etmiyor. İsyan eden Quaresma bile takımın parçası olmaktan vazgeçmiyor.

Savaş karşıtı Hayyam'dan alıntı!


Teknik direktör Şenol Güneş'in Bursaspor maçından sonra okuduğu şiir Ömer Hayyam'a ait. Güneş'in, "Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar" sözünden alıntı yaptığı Hayyam için tarihte bilinen ilk savaş karşıtı eylemci de denilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap