SON DAKİKA



Haber > Spor > İstanbulspor kulübü cumhuriyetin kalesidir! Bir takım çirkin insanların karalama çabaları kendilerinin basitliğini gösterir…

İstanbulspor kulübü cumhuriyetin kalesidir! Bir takım çirkin insanların karalama çabaları kendilerinin basitliğini gösterir…

11 Ağustos 2022 Perşembe - 15:08




İSTANBULSPOR Kulübü, son günlerde Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu’nu hedef alan ODATV haber sitesine bir basın bildirisiyle yanıt verdi. Basın bildirisinde ODATV’nin sözde gazetecilik adı altında karalama kampanyası yaptığına dikkat çekildi. İşte o basın bildirisi.





09 Ağustos 2022 tarihinde “ODATV” (ODATV4) haber sitesinde “İstanbulspor A.Ş.” ve İstanbulspor Kulübü Başkanı “Ecmel Faik Sarıalioğlu” ile ilgili “Süper Ligin Yeni Takımı İstanbulspor’da Esrarengiz Olaylar” başlığı altında İstanbulspor’u ve Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nu “itibarsızlaştırmayı” hedef alan, habercilik ilke ve etik değerleri ile bağdaşmayan, gerçek dışı itham ve karalamalara karşı bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

İstanbulspor, 4 Ocak 1926 tarihinde İstanbul Erkek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Cumhuriyet döneminin bir eğitim kurumundan çıkan ilk spor kulübü olarak kurulmuştur. Kulübümüz, günümüzde hala İstanbul Erkek Lisesi ile olan tarihsel bağını “hassasiyetle” korumakta olup, bu bağlamda İstanbul Erkek Lisesi yöneticileri, eski mezunları ile kulübümüz yöneticileri sık sık fikir alışverişi yapmakta, maçlarda bir araya gelmekte ve karşılıklı olarak ziyaretleşmektedirler.

Kulübümüzün 1.Lig’de şampiyon olması akabinde bu başarı, kulüp yöneticilerimiz, sporcularımız ve İstanbul Erkek Lisesi’nin yönetici ve öğrencileri ile birlikte İstanbul Erkek Lisesinde coşku ve ihtişamla kutlanmıştır. Bu kutlamaya ait görüntüler kulübümüzün sosyal medya sayfalarında da gururla paylaşılmıştır.

Kamu oyunun malumu olduğu üzere; İstanbulspor A.Ş mevcut Başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun amcası  rahmetli Ömer Sarıalioğlu tarafından Saffet Sancaklı’dan satın alınmıştır. Ömer Sarıalioğlu’nun vasiyeti üzere , İstanbulspor A.Ş dahil  tüm malvarlığı “İstanbulspor Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Vakfına” bağışlanmıştır. Kulübümüzün tamamı mezkur Vakfa ait olup, başka bir ortağı bulunmamaktadır. Vakfa bırakılan tüm malvarlığı, Ecmel Faik Sarıalioğlu Başkanlığı ve yönetiminde vakfın amacına uygun olarak titizlikte korunmakta olup, Vakfın amacı harfiyen yerine getirilmektedir.

Kulübümüz, taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun kabul ettiği üzere Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu yönetiminde doğru planlama ve gelirleri ile orantılı harcamalar yaparak 6 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 2.Lig’den Süper Lig’e kadar yükselmiştir. Bu başarı esasen diğer tüm kulüplerin ve kulüp başkanlarının gıpta ve hayranlıkla izledikleri bir muvaffakiyettir. Kulübümüz finansal fairplay kuralları çerçevesi dahilinde harcamalar yapmış, yıllardır transfer politikasını istikrarla sürdürmüş ve bu politikadan hiçbir şekilde ödün vermemiştir.

Öyle ki , Süper Lig dahil tüm diğer liglerde mücadele eden kulüplerin neredeyse tamamı  borç batağında iken , Kulübümüz  ne çalışan ve sporcularına ne de kamu kurum ve kuruluşlarına  hiçbir borcu olmayan örnek birkaç kulüpten biridir.

Son zamanlarda sosyal medyada ve haber portallarında kasıtlı ve art niyetli olarak  Kulübümüz ve Başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu’ nun adını zikretmek sureti ile bir  karalama kampanyası yürütülmekte olup, bu hususun hangi amaca hizmet ettiği tarafımızdan anlaşılamamaktadır.
“Odatv” haber sitesinin söz konusu haberi yaparken amacının ve misyonunun habercilik ve gazetecilik etiği ile uyuşmadığını, olayların tamamen gerçek dışı ve iftira olduğunu belirtmek isteriz. Basit bir habercilik kuralı olduğu üzere, söz konusu iftiraların haberleştirilmeden önce doğru bir şekilde araştırılması mümkün iken, bu yalan haberin yayınlanmasını gazetecilik açısından da mesleğin geldiği son durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini ifade etmek isteriz.

İşbu “Basın Bildirisinin“ yapılmasını zaruri kılan haberin başlığı ve içeriği ile, UEFA standartlarına uygun olarak,  bir vakfın gözetiminde son derece saygın, başarılı ve şeffaf biçimde Ecmel Faik Sarıalioğlu tarafından yönetilen Kulübümüzün “illegal bir yapı olarak” gösterilmeye çalışılması ve kamuoyunda böyle bir algı yaratılma çabası, kelimenin en hafifi ile ahlak ve şeref yoksunluğu ve onursuzluktur. Bu kasıtlı ve hangi amaca hizmet ettiği tarafımızca bilinmeyen haberleri yapan, servis eden medya kuruluşlarının sorumluları hakkında gerekli “Savcılık Şikayetlerinin” derhal yapılacağını ve sorumluların hak ettikleri hukuki cezaları almaları için gerekli hukuki takibin sonuna kadar yapılacağını bilgilerinize sunarız.

İstanbulspor Kulüp Başkanı

Ecmel Faik Sarıalioğlu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap