SON DAKİKA



Haber > Spor > Içi boş kutuydu artık hedefe koşuyoruz

Içi boş kutuydu artık hedefe koşuyoruz

01 Şubat 2015 Pazar - 10:45




Borç batağında, bir iğnesi dahi olmayan bir kulübü devraldıklarına dikkat çeken Arsinspor Başkan Yardımcısı Şakar, "Ekibimizi ayağa kaldırdık" dedi.





Uzun yıllar amatör kümede futbol oynayan, daha sonra yöneticilik tecrübesi yaşayan Arsinspor Başkan Yardımcısı Vedat Şakar, takımın yarım sezonunu Karadeniz gazetesine değerlendirdi. Sezon başında Yaşar Küçük başkanlığında yeni yapılanma ile Sarı-Siyahlı bayrağı devraldıklarını ifade eden Şakar, göreve geldiklerinde Arsinspor’un içi boş bir kutu niteliğinde olduğunu, çok ciddi uğraşlarla kulübü ayağa kaldırdıklarını söyledi. İşte Şakar'ın açıklamalarından pasajlar: "Arsinspor’u devraldığımız zaman kulüp, sporcusu dahil olmak üzere tamamen içi boş bir kutuydu. Eski sporculardan 2-3 kişi kalmış, hepsinin sözleşmesi bitmiş. Zaten hepsiyle 1 yıllık sözleşmeler yapılmış. Kulüp maddi yönden sıkıntıdaydı. Giden oyuncu arkadaşların hiçbirinin parası ödenmemişti. Kamplarda harcanan paralar ödenmemiş, bunun yanında hocalarımızın 6 aylık, 1 yıllık alacakları vardı. Arsinspor’un içi tamamen boş bir kutuydu." "Bir önceki dönemde de şu anki başkanımız Yaşar Küçük ikinci yarı takım ligde kalsın diye Belediye Başkanı ile birlikte 300 bin TL para harcamışlar. Prim olarak harcanmış. Takımı son maçta ligde tutmayı başardılar. Tabii ki insanları suçlamak istemiyorum. Belki onlar da boş almışlardır. Onu da bilmiyoruz. Bu takımı 3.Lig’de tuttukları için geçmiş yönetimlere teşekkür ediyoruz. Bölgesel ligleri görüyorum. Büyük mücadeleler veriyorlar. Büyük paralar harcıyorlar."

Arsin’e tesis yapacağız

"Arsinspor olarak ilk planlamamız tesis yapımı. Bu konuda da Arsin Belediye Başkanı sahilde bize yer tahsis etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden de bu yer için onay alacağız. Geçen hafta Mustafa Beyazlı ile, yine federasyonda görevli Cengiz Bey ile bir görüşmemiz oldu. Bizden bir ay süre istediler. 'Ya para yardımında ya da bu tesis yapımı aşamasında size destek vereceğiz' dedi. Biz de 'Biz yapalım, yaptıktan sonra size masrafı çıkaralım, sizler bize ödeyin' dedik. Bu teklifimiz kabul edilmedi. Biz de başkanımız Yaşar Küçük’le bu konuyu konuştuk. Federasyondan destek alsak da almasak da bu tesisi bitireceğiz. Bizim düşüncemiz 1-1.5 ay sonra tesis çalışmalarına başlamak."

Kimseye borcumuz kalmayacak

"Arsinspor’un borcu 1 milyonun üzerinde, bunu bilerek görev aldık. Yalnız, bu bilinen borcun yani karar defterinde yer alan borcun yarısını ödedik. Kaldı yarısı, onu da bu yıl sezon sonuna kadar ödeyip Arsinspor’u borçsuz bir takım haline getireceğiz. Yönetim olarak biz hem Arsinspor’u ayakta tutacağız hem borcu bitireceğiz. Önümüzdeki yıl borçsuz ve problemsiz bir Arsinspor yaratmış olacağız. Tesisiyle, altyapısıyla, hocasıyla böyle bir yapılanma içerisindeyiz. İnşallah bunu da başaracağız." 

2. Lig'e çıkmak istiyoruz

"Bu yılki düşüncemiz sezon sonuna kadar rakiplerimizi takip edip play-off'a kalmak. Bu yıl bunu başaramasak gelecek yıl kesinlikle 2.Lig hedefiyle sezona başlayacağız. Arsinspor’u 2.Lig’e çıkarmanın bizlere ne getireceğinin ne götüreceğinin bilançosunu, hesabını yaptık. Maddi ve manevi olarak kararları verdik. Yönetim olarak da bize ne kadar yük olur bunun hesabını yaptık. Seneye kesinlikle 2. Lig diyoruz. Yönetim olarak çok güzel bir ortamımız var. 1-2 arkadaşımız kulüple pek ilgilenemiyor. Biraz yoğunlar. Onun dışında 22 arkadaşımız maddi ve manevi olarak hep bir aradayız. İstanbul kanadımız sürekli yanımızda. İyi bir birlik beraberlik var. Zaten bizi hedeflerimize taşıyacak olan da bu birlik ve beraberliğimiz olacaktır."

Maddiyat değil maneviyat şart

"Arsin halkına teşekkür ediyorum. Taraftar olarak müsabakalara geldikleri ve kulübümüze zarar vermedikleri için teşekkür ediyorum. Maçlara gelsinler. Sahamız kötü olduğu halde bizler bu noktaya geldik. 2.Lig’e çıkmak istiyoruz. Maddi olarak bir şey beklemiyoruz. Bize maneviyatlarını sunsunlar. Sporcularımız onların evlatları. Takımı desteklesinler başka bir şey istemiyoruz."

Altyapıyı yapılandıracağız "Yönetim olarak altyapıya gerekli desteği veremedik. Kulübün içinde bulunduğu durumdan dolayı fazla ilgilenemedik. Yalnız, önümüzdeki yıl her sene altyapıdan en az iki sporcu katmak şartıyla değer vereceğiz. Çalışmalara başladık. Ama sezon bitimiyle bu çalışmalara hız vereceğiz. İl genelinde tarama yapacağız. Ekibimize katacağız. Altyapıda farklı bir planlama içine gireceğiz. Önceliğimizi üstyapıya verdik."

Dağınıklığın önüne geçtik

"Arsinli olmamama rağmen Arsin’de dostlarım var. Daha önceki yönetimlerde bir uyumsuzluk vardı diye düşünüyorum. Bu uyumsuzluk Arsin’i belli ölçüde parçalamış. İnsanların birbirine bakış acısı farklı olduğundan dolayı, gelir gider hesabının yapılmadığından dolayı bir dağınıklık vardı. Bu sene bunu biz toparladık. Seyircimizden dolayı bu sene hiç ceza almadık. Hiç tutanağımız yok. Takım olarak hiç kırmızı kart görmedik." "Kulüp olarak agresifliği kabul etmiyoruz. Belki seyircimiz az ancak bu agresif, küfürlü tezahürat yapanlar gelmiyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Biz zaten bu tür agresif taraftarı istemiyoruz. Birlik ve beraberliği sağlayamadık ancak özündeki insanları bir araya getirdik. Ayrılan, farklı düşünen bir kesim var. Ama şu anda beraber olduğumuz insanlar tamamen agresif olmayan, güzel düşünen, yardımcı olmaya gelen kişiler."

Çekincelerimiz ve korkularımız vardı

"İlk olarak geçen sezondan sözleşmesi sona ermiş olan 8 sporcumuzla anlaştık. Mevcut kadromuzu yapılandırdık. Daha sonra takviyeler yaptık. Futbolcu arkadaşlarımız başkanımız Yaşar Beyi sevdikleri için geldi, maddi olarak da hiçbir şey istemeden 'Siz belirleyin' diyerek sözleşme imzaladılar. Daha sonra yeni hocamızı belirledik. Ahmet Özen’i görevi getirdik. Hocamızdan memnunuz." "Hocamızın kalbi de güzel kendi de. Yeni sezon öncesi hocamız da 7-8 kişiyi kadroya kattı. Bildiğimiz, tanıdığımız birkaç kişi daha alarak 24 kişilik kadro oluşturduk. Lige belli çekinceler içinde girdik. Belli korkularımız vardı. Şu andaki duruma geldik. Önümüze daha rahata bakıyoruz. Maddi ve manevi şartlardan bu noktaya geldik. Hepimiz hayret içerisindeyiz. Biz bu takımın bu noktaya kadar geleceğini de tahmin etmiyorduk." "Biz ilk yarı 15 puan toplayabilirsek çok iyi puan toplarız diye düşünüyorduk. Bu günlere plan yapa yapa geldik. İlk yarıyı 21 puanla kapattık. İkinci yarının ilk maçını da alarak 24 puana ulaştık. İleriye doğru daha güzel bir adım oldu. Kulübün içinde işi bilen, dürüst arkadaşlarımız var. Onların sayesinde bu noktaya geldik. Maddi olarak da manevi olarak da sıkıntımız yok. Bundan sonrası inşallah daha iyi olacak."

Tek destekçi belediye

"Belediye başkanı haricinde Arsin’den hiçbir destek alamıyoruz. Sağ olsun başkanımız Derincespor maçına da geldi. Belediye olarak bize güzel destek veriyor. Tesis içinde çalışıyor. Mart ayında önemli çalışmalarımız oldu. Stadı yeniden düzenlettireceğiz diye not aldı, bu konuyu takip ediyor. Bizim maddi olarak çok desteğe ihtiyacımız yok, manevi olarak desteğe ihtiyacımız var."

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap