SON DAKİKA



Haber > Spor > İbrahim Usta'nın TFF üyeliği

İbrahim Usta'nın TFF üyeliği

03 Temmuz 2015 Cuma - 09:16








Bundan önce TFF'ye yönetim kurulu üyelikleri için önerilen isimlerin Trabzonspor’a ne denli destekleri ve faydaları olduğu konusunda zaman zaman fikirlerimizi belirtmiş ve beyan etmiştik. Bu makam, faal üyelerin temsil ettikleri kulübün menfaatleri için futbol adına çok önemli stratejik bir yerdir. Bundan önce benim hatırlayabildiğim kadar Süleyman ATAL’ın üyeliği zamanında Trabzonspor’a önemli maddi destekleri dışında diğer üyelerin kulüp adına -hafızamdan kaçanlar dışında- pek de hatırı sayılır bir desteğin ve faydanın olduğunu şahsen göremedim. Maalesef genelde tribünde özel yerlerini almışlar, 'dostlar alışverişte görsün' şeklinde üyeliklere tanık olduk hep. Şimdi gelelim İbrahim USTA ve Yaşar AŞÇIOĞLU’nun TFF üyeliklerine...

Bendeniz ne yazık ki Yaşar Aşçıoğlu arkadaşı pek tanıyamadım, ta ki kendisinin bu konudaki faaliyetlerini izleyene kadar bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Gelelim İbrahim USTA’ya... İbrahim Usta Trabzon’da Arsinspor ile Trabzon futboluna önemli katkıları olmuş, hatta bir ara Trabzonspor başkanlığı adaylığı esnasında "Arsinspor’u 2. Lig'e çıkar, sonra Trabzonspor’a aday ol" şeklinde bir yazım olmuş ve konu yanlış anlaşılmıştı. O zamanlar 1461 de ortada yoktu ve 2. Lig'de bir takımın olması Trabzon futbolu ve Trabzonspor için çok önemliydi. Bu misyonun yarım kalmasına gönlüm razı olmamaıştı. Nitekim İbrahim Usta gereğini yapıp Arsinspor’u 2. Lig'e taşıdıktan sonra görevini tamamlamış sonra da haklı olarak işleri münasebetiyle geriye çekilmişti.

Yani Trabzon futbolu için bir kişinin yapabileceğinin fevkini başarmış bir hemşehrimizdir. Sn. USTA’nın TFF Yönetim Kurulu üyeliği için yeniden görevde olduğunu görüyoruz. Bu yazıyı neden kaleme aldık? Bu konuda kendisinin TFF YK üyeliği için bazılarının olumsuz yorumlarının bence, sadece kişisel görüşlere binaen olduğu kanaatinde olduğum içindir. Trabzon’da artık Trabzonspor’a ve Trabzon futboluna hizmet edecek bu konuda geçmiş ve tecrübe sahibi insan bulmak neredeyse bir çuval pirinçte taş aramak gibi oldu. Bakmayın siz önüne gelenin "Ne var ben de yaparım(!)" demelerine. Her şeyin alt yapısı aranırken yöneticiliğin alt yapısı neden güme gider anlamak ve anlatmak zor.

Oysaki İbrahim USTA futbolla bu denli içli dışlı olmuş Trabzon futbolu için elinden gelenin daha fazlasını dahi ortaya koyabilecek yüreğe sahip futbol adamı hemşehrimizin TFF Yönetim Kurulu üyeliği en ufak tereddüde mahal bırakmadan Trabzon futbolu için son derece faydalı olacağı konusunda iddialı olarak beyanatta bulunmaktan asla tereddüt etmem. Zira şu veya bu cenahtan hatır gönül saiki ile değil yüreği, bilgisi ve futboldaki tecrübeli geçmişi ile Trabzonspor ve Trabzon futbolu için yerinde bir isim. "Hayırlı olsun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap