SON DAKİKA



Haber > Spor > Hoşgeldin Şota

Hoşgeldin Şota

17 Temmuz 2015 Cuma - 11:26








Trabzonspor bu sezonki ilk resmi maçına geçen yılın kadrosuyla çıktı. Sezon başında Mustafa kadrodaydı, daha sonra kiralık olarak Eskişehir’e gitmişti. Onur sakattı, iyileşti ve kadroya dâhil oldu. Diğer futbolcular da geçen sene bu kadroda yer alan futbolculardı. Yedek kadro dâhil bu sezon yapılan transferlerden hiç biri dün geceki Differdange maçı kadrosunda yoktu. Şota çıkardığı kadroyla sanki elindeki oyuncuları görme ve bu topçularla devam edip etmeme amacındaydı. Daha iyi bir kadroyla çıkabilirdi. Mesela Erkan’la başlamayabilirdi.

Buraya Yusuf’u, Soner’in yerine de Aytaç’la başlayabilirdi. Çünkü Soner kendini daha güçlendirmemiş görüntüsü içindeydi. İlk maçtan yorum yapmak çok sağlıklı olmayabilir ama sahadaki görüntü çok umut verici değil. Her ne kadar Trabzonspor tek golle galip gelebilse de, rakip Lüksemburg gibi zayıf bir ligden gelen bir takım. Türkiye ve Trabzonspor klâsında bir takım değil. Ama buna rağmen maçın 8. dakikasında çok net bir pozisyondan faydalanamadılar. İlk onbeş dakikada Trabzonspor’a nazaran daha iyi bir görüntü sergilediler.

Uzun boylu savunmalarını, gol yemelerine rağmen hiç bozmadılar. Trabzonspor’un bir dezavantajı da yarım santrafor ile oyunda olmasıydı. Yüksek boylu ve etkili bir santrafor olmayınca da ileride özellikle Yusuf’un oyuna girmesinden sonra ceza sahasına kesilen toplarda etkili olamadılar. Yine Trabzonspor’da rakibin kilidini açan oyuncu Mehmet Ekici oldu. Gerçekten enfes bir frikik golü attı. Zaten dün akşam sahada ayağına top yakışan tek futbolcu da oydu.

Trabzonspor görüntüsüyle önümüzdeki hafta oynanacak rövanş maçında en az bir beraberlik veya galibiyet alabilir ama yine de top yuvarlaktır. İşi şansa bırakmamak gerek. Şota takımı henüz rayına sokamadı. Bir iki takviye yapıp bu turu geçebilir. Ama bundan sonra daha zor rakipler geleceği için bir üst tura çıkması çok kolay olmayabilir. Bu aradaki zamanı çok iyi değerlendirip, takım oyununu bir an önce yerleştirmesinin bu süreçte faydalı olacağı inancındayım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap