SON DAKİKA



Haber > Spor > Hentbolun efsaneleri Çanakkale’de buluştu

Hentbolun efsaneleri Çanakkale’de buluştu

31 Ağustos 2023 Perşembe - 14:34




Geleneksel olarak her yıl yapılan Hentbol duayenleri buluşması bu yıl Çanakkale’de gerçekleştirildi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan organizasyonda Struga Veteranki takımı ile dostluk maçı yapıldı.





13.HENTBOL Duayenleri buluşması Çanakkale’de gerçekleştirildi. Geleneksel olarak her yıl yapılan organizasyona kadınlarda Trabzon, İzmir veteran, İstanbul, Sakarya, Aliağa 1, Aliağa 2-Makedonya’dan Struga Veteranki takımı katılırken, erkeklerde; Trabzon, İzmir Karabağlar, Eskişehir, İzmir Altay, İstanbul, İzmir Mithatpaşa, Adana, Zonguldak takımları organizasyon da yer aldı. Geleneksel sürdürülen bu organizasyonla uzun yıllar öncesi karşılıklı hentbol oynamış milli takımlarda beraber forma giymiş isimler yer aldı.

MAKEDONYA’DAN katılan Struga Veteranki kadın hentbol takımı Trabzon’un daveti üzerine turnuvaya katıldı. Trabzon-Struga kenti arasında sporda dostluk, kardeşlik köprüsü kuruldu.
 Trabzon kadın ve erkek veteran takımlarının sorumluluğunu Ayhan Bal, organizasyonunu Ayhan Pala ve yurt dışı bağlantısı Levent Tanık tarafından gerçekleştirildi. Öte yandan Takımların üzerinde Çanakkale savaşını anlatan Çanakkale geçilmez ve Atatürk temalı; arkasında Türk askerinin yaralı bir düşman askerini taşıdığı tişört büyük takdir ile beğeni kazandı.




Trabzon’a teşekkür

TURNAYA Trabzon’un daveti üzerine gelen Sturga Veteran takımı kendi sayfasından yaptığı açıklama Trabzon spor kentinin davetine teşekkür niteliğinde idi. Yapılan açıklama da; “Eğer insanların büyüklüğü size olan ilgilerine, nezaketlerine, misafirperverliklerine, yollarına, yanlarındayken hissettikleri hoşluğa yansıyorsa... o zaman sevgili Türkiye'deki dostlar, siz ev sahiplerine örneksiniz, millete örneksiniz. Dağ kadar geniş bir ruh. Yürekten teşekkür ediyoruz ve takdir ediyoruz...”

Tekin ve Özşen anısına




HENTBOLA yıllarını vermiş nice sporcuları yetiştirmiş Kazım Tekin ve Sırrı Özşen bu organizasyonla yetiştirdiği sporcuları ile bir araya gelirken duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  Hentbol sporunun her iki kentte değer bulduğu bir ortamda davet edilen Struga takımı ile birlikte dostluk maçı geçekleştirildi. Maçın sonunda Atatürk resmi önünde her takım Türkiye ve Makedonya bayrağını birlikte açarak spor adına güzel mesaj verdi.

HABER: İSMAİL DÜZGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap