SON DAKİKA



Haber > Spor > "Hemen istifa ederim"

"Hemen istifa ederim"

25 Nisan 2012 Çarşamba - 14:21




Sadri Şener, şike ve teşvik primi davası sürecinde Fenerbahçe gibi güçlü bir camia ile dövüşmeye başladıklarını belirtti.  





Trabzon'da iki gündür etkili olan sis nedeniyle Erzurum'a inen buradan da karayolu ile Trabzon'a dün gece geç saatlerde gelen Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, camianın ileri gelenleri ve Sivil Toplum Örgütleri'yle bir arayan gelerek önemli açıklamalarda bulundu.  Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye'de 3 Temmuz'da başlayan bir şike ve teşvik primi soruşturması süreci yaşandığını belirterek, "Bir bölümünde benim şahsım da olmak üzere bu sürecin içinde olduk. İfademiz alındı, 30 saat nezarette kaldık. Savcı tarafından serbest bırakıldık. Sonra mahkemelerde ifademizi verdik. İki tane maçtan suçlanıyoruz. İki maçta da savcının yazdığı yazıda 'gerekli bilgi ve belgeye rastlanmamış' ifadesi de var. Dolayısıyla bu süreci, hem Etik Kurulu'nun verdiği raporda, hem de cezai bölümde atlatıp temiz olarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın" dedi. "HER TARAFTAN BİZE AĞIR BASAN FENERBAHÇE GİBİ BİR KULÜPLE DÖVÜŞMEYE BAŞLADIK"

 Şener, "Bu süreçte tabi Fenerbahçe gibi, oldukça, hatta oldukça da demeyeyim, son derece güçlü bir takımla karşı karşıya geldik. Basınıyla, televizyonuyla, yayın organlarıyla, siyasetçisiyle, her taraftan bize daha ağır basan bir kulüple, tabiri caizse dövüşmeye başladık. Nisan ayının 25'ine geldik. Halen federasyonumuzdan bir karar çıkmadı. Uzadıkça da sulanmaya başladı" ifadelerini kullandı. "İstanbul'da yaşadığım için federasyonla olan ilişkilerimden dolayı bazı haberleri daha rahat alma imkanım oluyor" diyen Şener, aldığı duyumları toplantıya katılanlarla paylaştı. Şener, şöyle devam etti:

"Şu anda Etik Kurulu raporunun ikincisi yazılıyor. Birincisi 25 klasördü, ikincisi 70 klasör diyorlar. Eski federasyon hukukçuların anlattığı, bunun anası ilk 25 klasör. 70'e varan klasörler sadece dedikodulardan ve küfürlerden ibaret. Buna da bir çözüm bulmaya çalışıyor federasyon. 'Şike sahaya yansıdı mı?' sorusunun cevabını arıyorlar. 5 tane Etik Kurulu üyesi var. Biri maçlara gidermiş, diğerleri hiç gitmezmiş. Bu insanların sahaya yansıyıp yansımadığına karar vermelerine ne kadar itimat edebilirsiniz. Bu yolla olayı aşmaya çalışıyorlar. Yine eski federasyonda görev yapmış olan Ankaralı bir avukat arkadaş Kemal Kapulluoğlu'nu Federasyon Başkanı danışman olarak almış. Görevi, Etik Kurulu'nun Fenerbahçe aleyhine olan iddialarını ve yazılarını minimuma indirmek. 3 maça kadar da indirildiği söyleniyor. Bunlar tabi hep duyum. Bu hafta içinde de Etik Kurulu raporunu verecek. Sahaya yansımadı derse, tabi Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu'na havale olmayacak. Dolayısıyla ceza almamış olacak. Şahıslar zaten Disiplin Kurulu'nda. Onlara da bir ceza verilecek ama Tahkim Kurulu erteleyecek, diyorlar. Geldiğimiz noktada duyduğum bu"

Anlattıklarını eski bir federasyon üyesinin aynen teyit ettiğini belirten Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağolsun sivil toplum örgütleri ve belli platformlardaki arkadaşlarımız belli çalışmalarda bulundular. Hukukçularımız UEFA ve FIFA'ya gittiler. Kulüp olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan bir şüpheniz olmasın. Trabzon'da çok kullanılan bir tabir var. 'Masaya yumruk vurma' tabiri ucuz bir tabir oldu. Bunu biraz değiştirirseniz bundan mutlu olurum diyorum. İkide bir masaya yumruk vurulmaz. Bazı işler görüşmelerle hallolur. Bazı işler politik güçle hallolabilir. Bazı işler basın yoluyla hallolur. Tabi biz bu konularda oldukça geri kalıyoruz. Mesela bir CHP Milletvekili Umut Oran, bütün Fenerbahçe davalarını izliyor. MHP Kocaeli Milletvekili yine aynı davaları izliyor. Ben nezaretteyken Faruk Özak hariç beni arayan hiçbir Milletvekili ve siyasetçi olmadı. Bunu da bilin" "DEVLET BAHÇELİ BİZE EMRİNDEYİZ DEDİ "
Sadri Şener, Kulüpler Birliği ziyaretinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiklerini belirten Şener, "Biz Kulüpler Birliği ziyaretinde Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiştik. Yıldırım Demirören Beşiktaş Başkanıydı. Sayın Bahçeli kalktı, 'Ben Genel başkanım ama, siz kulüp başkanısınız. 52 tane mebusumuzla emrindeyim' dedi. Ben hiçbir Trabzon Milletvekilinin emrimde olmasını istemiyorum ama hiç olmazsa yanımda olsunlar" dedi. "TRABZON'DA İSMİNİ BİLMEDİĞİ MİLLETVEKİLLERİ VAR" 

Şener, "Akif Hamzaçebi kardeşimiz Fenerbahçe Divan Kurulu'na seçiliyor. Bunlar hoş şeyler değil bir Trabzonlu olarak. Zaten zor duruyoruz ayakta. Bari siyasetçilerimiz biraz yanımızda olsa. Seçim olalı bir yıl olmadı, daha ismini bilmediğimiz milletvekilleri var Trabzon'da. Bunların hepsi iyi günde yanımıza geliyorlar, maçları önden seyrediyorlar, böyle günlerde ne parlamentoda ne şurada ne burada en ufak bir yardım bile edemiyorlar. Niye siyasete atladım, öbür taraf da böyle bir şeyle karşımıza geliyorlar, buna benim gücüm yetmiyor. Bu konuda sizden yardım talep ediyorum. Trabzonspor'un bu konuda aktif olarak öne atlaması için bir takım eylemler ortaya konulması lazım. Bu toplantının aynısını İstanbul'da yaptık. Basında çıkan boyutunu görüyorsunuz. Şimdi yapıyoruz, bakalım yarın basında ne kadar çıkacak" şeklinde konuştu. lfc, ikincisi 70 klasör diyorlar. Eski federasyon hukukçuların anlat

"HEMEN İSTİFA EDERİM"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, hemen istifa edebileceğini belirterek, "Trabzon'da bulunan 5-6 tane siyasi parti var, il başkanları istifa etsinler bu konuyla ilgili, bütün genel merkez buraya akın eder, gazetelerde manşet olur. Bunu yapabilecek bir il başkanı var mı aranızda ? Yok. Bana deseler ben yaparım. Hemen yaparım. 'Sen Trabzon başkanlığından ayrıl, biz bu davayı kazanırız' deseler bir dakika durmam. Ama yapmazlar. Şehri de yakamayacağımıza göre bu konu diplomatik olarak böyle gidecek" diye konuştu.

Trabzonspor Kulüp Avukatı Nusret Yılmaz da şike sürecinde yapılanların hukuksal boyutuyla ilgili bilgi verdi. Yeni TFF Yönetimi de sürece yaklaşım açısından eski yönetimden farklı bir yaklaşım göstermediğini belirterek, "Delilerin takdir ve değerlendirmesi sayın mahkemeye ait olmakla birlikte, iddianame ve ekli delileri içeren klasörlere bakıldığında kulübümüz ve yöneticilerin herhangi bir suç isnat edilemeyeceği kanaatindeyim" dedi.

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Sadri Şener ve arkadaşlarının 3 Temmuz'dan sonraki süreçte gayet etik kurallara uyarak, beyefendice, medenice bir tutum sergilediklerini belirterek, "Tüm Trabzonspor taraftarları ile hukuk ilkeleri içinde kalarak, birlik ve beraberlik içinde şampiyonluğun verilmesi noktasında görevini sürdürmüştür. Trabzon adına birlik ve beraberliği yaşatan herkesi tebrik ediyoruz. Tüm Trabzon hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve futbolun temizlenmesi hususunda tam bir birlik sergilemiştir. Bu nedenle gururluyuz" ifadelerini kullandı. Toplantı daha sonra basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap