SON DAKİKA



Haber > Spor > Hedefi büyüttük sıkıntıya düştük

Hedefi büyüttük sıkıntıya düştük

17 Mart 2016 Perşembe - 11:01




Arsinspor Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, “Üst üste alınan galibiyetler ve hedefi büyük tutmamız takımı strese soktu ve bulunduğumuz durumu ortaya çı





Spor toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Arsinspor’da Teknik Direktör Fethi Türkoğlu, Sarı-Siyahlı ekipte yaşanan tüm gelişmeleri gazetemize anlattı. Türkoğlu, özellikle üst üste alınan galibiyetlerin ardından hedefin yükselmesinin takıma olumsuz yansıdığını, bu durumun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Türkoğlu, “İşler iyi giderken bir anda olumsuz sonuçlar almaya başladık. Bunun da nedeni Türkiye liglerinin en genç ikinci takımıyız. Genç oyuncunun fazlalığı, sorumluluk almama sıkıntısı vardır. Üç tane maç kazandıktan sonra ‘bu iş oldu, bitti’ gibi düşündüler. Hedef belki büyüktü, belki de biz büyüttük. Oyuncuları o anlamda çok aşırı bir motivasyona soktuk. Bu durum strese yol açtı” “İstenmeyen sonuçlar aldığımız maçların ikisinde kötü oynarken, diğer maçlarda takım halinde iyi olmamıza rağmen bireysel çok büyük hatalar yaptık. O hataların sonucunda kaybettik. Oynadığımız finallerde basit hatalar yapınca, mağlubiyetler kaçınılmaz oldu. Oyuncu kadromuz yetenekli ama takım oyunu oynadığı zaman iyi oluyor” ifadelerini kullandı.

5454

Sezonun en önemli maçı

Arsinspor Teknik Direktörü Fethi Türkoğlu, hafta sonu oynayacakları Kırıkhan maçının önemine değinirken, sezonun en önemli maçlarından birine çıkacaklarını ifade etti. Türkoğlu, “Bu hafta oynayacağımız Kırıkhan maçı için ‘önemli’ kelimesi cılız geliyor bana. Belki sezonun maçlarından bir tanesi olacak. Kazanmamızın önünde, kazanılması gereken bir maç. Bütün oyuncuları bu konuda yönlendirmeye çalışıyoruz. Kadroda rotasyona gidiyoruz, bu hafta da böyle olacak” ifadelerini kullandı. Türkoğlu, “Bu tür maçlara artık oyuncuların en üst seviyede, mental olarak da, fizik olarak da hazır olması gerekiyor. Bundan sonrasında da, biz nasıl gideceklerini tarif ediyoruz. Onlar da bunu eyleme dökecekler. İnşallah oyuncularımız kapasitelerinin üstüne çıkarlar”’ dedi


Tecrübe eksiğimiz var

Takımın genç oluşunun bazı maçlarda sıkıntı doğurduğunu ifade eden Türkoğlu, “Bazı takımlardaki 2-3 tane tecrübeli oyuncu, bazı maçlarda öne çıkıyor, takımlarını sırtlıyor. Genç oyuncunun olması, takımın bu hale gelmesine sebep oluyor. Bunun yanında fizik olarak da oyuncu belli bir yerden sonra düşüşe geçiyor” dedi.

Zemin oyunu etkiliyor

İç saha maçlarında istedikleri futbolu sahaya yansıtamamalarının sebebinin zemindeki bozukluklar olduğunu belirten Türkoğlu, “Zeminden dolayı istenilen oyunu oynayamadığımız anlar oluyor. Bunun farkını da Ahmet Suat’ta oynadığımız maçlarda gördük. Bütün Trabzon kamuoyu Arsinspor’un çok güzel futbol oynadığını, çok iyi mücadele ettiğini, pozisyon ürettiğini söylediler. Zemin iyi olunca bizler de iyi işler yaptık” dedi.

Dereyi görmeden paçaları sıvamayız


Her maça üç puan parolasıyla hazırlandıklarını ifade eden Türkoğlu, “Bizim için en önemlisi bu hafta oynayacağımız Kırıkhan maçı. Bu maçtan sonra Bursa Nilüfer maçını kazanmamız lazım. Bu puanları aldıktan sonra bunun hesabını yapmamız lazım. Elimizde hiçbir şey yok. Hesap yapmaya çalışıyoruz. Bu, dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi oluyor. Biz maç maç değerlendirmek zorundayız. Bu işin altından böyle kalkabiliriz. Önce 3 puan alacaksın, ondan sonra ikinci 3 puanı alacaksın ki, kartopu gibi büyütelim bunu. Böyle bakmayı düşünüyorum, oyuncularıma da bunu söylüyorum” dedi.

Tek vücut olmalıyız

Kırıkhan maçında bazı futbolcuları kadroya almayacağını belirten Türkoğlu, “Şuan cezalı ve sakat oyuncumuz yok. Hafta sonuna kadar sakatlık yaşanır, yaşanmaz onu bilemem. Ancak 1-2 tane oyuncumuzu kadroya almayacağım. Hem bizim açımızdan iyi olacak hem de oyuncularımız açısından.”

“Eğer bize kendini katmayan, ruhuyla, kişiliğiyle kendi futbol anlayışıylabizimle olamayan, olmadığını düşündüğümüz oyuncuları burada barındırmak istemiyoruz. Bütün takım tek yumruk halinde, tek vücut halinde harekete edersek, daha iyi olacağını düşündüğümüz için böyle bir karara vardık. Düzce maçından önce rotasyon tercihimin sebebi şuydu. Bazen oyunculara ders vermemiz gerekiyor. Bu hafta daha farklı olacak. Oynayacak olanların da, kadro dışı kalacak olanların da bundan ders alması gerekiyor. Kendi bireyselliğinden ziyade grubu ve takımı düşünen kişilere ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

Tehir maçı bizi olumsuz etkiledi


Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Arsinspor sezon başında başka bir arkadaşımızla başladı. Bir dönem takım kötü gidince. değişikliğe gitmek zorunda kaldı yönetim kurulu, ondan sonra da biz geldik. Takımı 7 puanla aldık. Bu süre zarfında epey yol kat ettik. Takım motivasyonunu kaybetmişti, yeniden toparlanma sürecine girdik. O süreç bizim adımıza iyi oldu. İyi neticeler almaya başladık. Arada bir tehir maçımız oldu, Cizre maçı. O maçtan sonra takımımızda bir düşüşe geçtik. O arada devre arasında bir, iki tane oyuncu katmak durumunda kaldık. İhtiyacı doğan, kulübün bünyesine uygun oyuncular kattık ama o üç maçtan sonraki periyotta çok sağlıklı bir yapıya sahip olamadık. Aynı oyuncu kadrosu, aynı takım. Ancak tehir maçları olduğu zaman bazen oyuncu motivasyonunu kaybediyor. O üst üste maç kazanan takım gitti. Yerine üst üste maç kaybeden takım görüntüsü geldi.”

Ümmügülsüm AYDEMİR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap