SON DAKİKA



Haber > Spor > Hedef Avrupa!

Hedef Avrupa!

03 Nisan 2016 Pazar - 13:14




Tarihinin en kötü dönemini geçiren Trabzonspor, Gaziantepspor galibiyetiyle Avrupa kupalarına katılmak için umutlandı.





Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Torku Konyaspor'a kaybederek 12. mağlubiyetini alıp, 42 yıllık lig tarihinin en fazla yenildiği dönemi yaşayan Trabzonspor, Beşiktaş'la erteleme maçının da olduğu son 4 müsabakada 3 galibiyete ulaşıp, kötü günleri geride bıraktı. Ligde 24. hafta sonunda bir maç eksiğiyle 27 puanla 14. sırada yer alarak düşme hattının hemen üstünde bulunan bordo-mavililer, daha sonra Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti. Beşiktaş ile oynadığı erteleme maçını 2-0 kaybeden Karadeniz ekibi, art arda Medicana Sivasspor'u evinde, Gaziantepspor'u da deplasmanda 1-0 yenip, son 4 müsabakada 9 puan elde ederek tırmanışa geçti. Ligin 27. haftasında 36 puana ulaşan bordo-mavililerde, Avrupa kupalarına katılma hesapları yapılmaya başlandı.

Kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu, yaptığı açıklamada, Gaziantepspor deplasmanında kazanarak hem çıkışlarını sürdürdüklerini hem de 8 maçlık dış sahada kazanamama hasretini sonlandırdıklarını belirtti. Önce Medicana Sivasspor, ardından da Gaziantepspor galibiyetleriyle çıkışa geçtiklerini ifade eden Çubukçu, "Ligde üst sıralara doğru tırmanışa geçtik. İyi bir galibiyet serisiyle bu çıkışımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Gelecek hafta sahalarında Medipol Başakşehir ile oynayacakları maçın daha da önemli bir hale geldiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Çubukçu, "Ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Kalan 7 haftayı en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. Teknik heyete, oyuncularımıza güvenimiz tam." diye konuştu.

Sakat ve cezalı oyuncu konusunda bu sezon epeyce bir sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Çubukçu, "Son haftalarda bu eksikliklerin bitmesiyle takımımız daha da iyi hale gelecektir. Teknik heyetimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam. Kalan 7 haftayı en iyi şekilde sonuçlar alarak ligi Avrupa kupalarına katılacak bir noktada ligi tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap