SON DAKİKA



Haber > Spor > Hayırlı olsun!

Hayırlı olsun!

18 Eylül 2018 Salı - 12:41




Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Trabzon Şubesi sezonu renkli bir törenle açtı...





TÜRKİYE Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Trabzon Şubesi dün sezon açılışını büyük coşkuyla gerçekleştirdi. Mavi Saray’daki açılışa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, MHK Üyesi Alican Lakot, İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Örgün, Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt, Türkiye Saha Komiserleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Turgay Kurt ve Süper Lig, A-B-C klasman, bölgesel, il ve aday hakemlerin yanı sıra gözlemciler katıldı.
Burada konuşan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Köse: “Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu organizasyonda bize destek olan Ortahisar Belediye Başkanı, amatör sporun başkanı, her şeyi Ahmet Metin Genç’e çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İL HAKEM Kurulu Başkanı Ahmet Örgün de şunları kaydetti: “Hepinize yeni sezon öncesinde başarılar diliyorum. Futbol camiasının oyunculardan sonra en önemli ayağı kuşkusuz hakemlerdir. Hakem toplumu ülkemizde giderek profesyonelleşmeye başladı. Önemli
bir yere sahip olmaya başladı. Trabzon hakemliği belki istediğimiz yerde değil ama çok iyi yerlerde olduğunu düşünüyorum. Hakemliği daha ileriye getirmek adına geçmişten gelen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Amaç Trabzon hakemliğini Türkiye’de ve dünyada güzel bir yere getirmektir. Dolayısıyla açacağımız yeni hakem kurslarıyla sayımızı çoğaltacağız. Üst klasman, klasman sayımızı çoğaltmaya çalışacağız. Şu anda Türkiye’de önemli bir yerdeyiz.”

ORTAHİSAR Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Bu şehir futboluyla müsemma bir şehir. Bu şehir yasal olarak 2014’te büyük şehir olurken futbolumuzla beraber Trabzon eskiden beri büyük şehirdir. Futbol şehrimize çok şey kattı. Futbolumuzda bütün yönleriyle gelişimi için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hakemlerimize şehrin yüklediği, şehrin karakterini oluşturan amatör ruhla birlikte daha ileri noktalara gelecektir. Altyapı ve tesisleşme noktasında da katkıda bulunuyoruz. Trabzon hakemliğinin de profesyonel anlamda gelişmesi için destek veriyoruz. Çünkü hakemlik futbolun en önemli kısmı. Trabzon hakemliği de daha üst
noktalara gitsin. Buradaki bütün kardeşlerimizin hepsi Barış Şimşek gibi aday olsun. Biz de elimizden geleni yaparak 
hakemlik noktasında ileri noktaya çıkalım” diye konuştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de: “Sporun içerisinde üç unsur var. Bunlar seyirci, sporcu ve hakem. Bu üç unsur olmadığı zaman hiçbir zaman sporun zevki olmaz. Zaten sporu sahada güzelleştiren, onu seyir zevkine sunan, sporcuların daha rahat hareket etmesini sağlayan siz hakemlersiniz. Trabzon hakem camiasının ne kadar güçlü, ne kadar kuvvetli olduğunu ve ülke futboluna hizmet ettiğini görebiliyoruz. Hepinize yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

MERKEZ Hakem Kurulu Üyesi Alican Lakot ise “Trabzon’daki  futbol hakemleri gittikçe bir ordu gibi çoğalmakta. Şu anda 300
kişilik bir ordu var. Bizim hakemlik yaptığımız dönemin çok çok üzerinde. Umarız ki bu hakemlerin içerisinden Barış Şimşekler, Alican Lakotlar, Yusuf Yaylılar, Turgay Güdüler çıkar. Sizlerin içerisinde üst kategorilere hakemler çıkacaktır. Ancak bu çalışmayla olacaktır. İşinize doğru gözle bakmak ve iyi maç yönetmek lazım. Hakem kendisini her yol geliştirmeli. Futbol camiası içerisinde en çok eğitim alan, futbol hakemleridir. Bu vesileyle ileride başarılı olacağına inanıyorum. Bunun dışında yıllardan beri bir sorunumuz var. Bir dernek sorunumuz var. Bu sorunumuzu Avni Aker yıkılmadan çözmüştük. Ama şimdi kendi imkanlarımızla bir yerler kiralayıp orada kalıyoruz. İstiyoruz ki kendi malımız olsun, istiyoruz ki kendi yerimiz olsun, istiyoruz ki Trabzon’a gelen futbol paydaşlarını misafir edebileceğimiz bir yerimiz olsun. Ortahisar Belediye Başkanımız spora çok yatkın, içimizden çıkan birisi, çok sevdiğimiz belediye başkanımız. Ondan da bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Mert YILMAZ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap