SON DAKİKA



Haber > Spor > Hayalinde olimpiyat altını var

Hayalinde olimpiyat altını var

03 Mart 2016 Perşembe - 12:07




Serbest Güreş Milli Takımı'nın Dağıstan asıllı sporcusu Selim Yaşar, olimpiyat altın madalyasının hayalini kuruyor.





Serbest Güreş Milli Takımı’nın Dağıstan asıllı sporcusu Selim Yaşar, ilk kez katılacağı 2016 Rio Olimpiyatları’nda kürsünün zirvesinde yer almayı hedefliyor. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüğü Elmadağ Kamp Merkezi’nde AA muhabirine konuşan Selim Yaşar, Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada mutlu olduğunu söyledi. Selim Yaşar, 2014 ve 2015 yıllarında düzenlenen Dünya Şampiyonalarında gümüş ve bronz madalya kazandığını anımsatarak, "Tüm imkanlar bana sunuldu. Burada camiler, ibadethaneler var. Ondan dolayı mutluyum ve memnunum. Tüm sporcuların hayalinde olimpiyatlarda madalya almak vardır. Ben de bu hayali taşıyorum. Hayalim Rio’da altın madalya almak" diye konuştu.

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’e övgü

Selim Yaşar, serbest stilde Taha Akgül, grekoromen stilde de Rıza Kayaalp’in sıkletlerinin en iyi sporcuları olduğunu söyledi.  Türk güreşini daha önce de takip ettiğini, serbest ve grekoromende başarılı güreşçiler olduğunu belirten Selim Yaşar, şu ifadeleri kullandı: "Taha ve Rıza kendi sıkletlerinde dünyanın en iyi güreşçileri. Hazırlıklarını yaptıkları takdirde altın madalyaya ulaşmaları zor değil. Çünkü eski müsabakalarında da büyük üstünlüklerle rakiplerini yendiler, yenmeye de devam ediyorlar. Grekoromen ve serbest stilde onların üzerine güreşçi yok."

Avrupa Şampiyonası

Rio Olimpiyatları’na serbest stil 86 kiloda kota alan milli güreşçi, Letonya’nın başkenti Riga’da 8-13 Mart’ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalyayla dönmek istediğini ifade etti. Yeteri kadar çalıştıklarını ve dinlenme sürecine geçtiklerini anlatan Selim Yaşar, "Tüm beklentim altın madalya için. Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya ulaşmak istiyorum" şeklinde görüşünü dile getirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap