SON DAKİKA



Haber > Spor > Hakan Çalhanoğlu'ndan Trabzonspor, Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz açıklaması

Hakan Çalhanoğlu'ndan Trabzonspor, Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz açıklaması

23 Haziran 2022 Perşembe - 11:17




Inter'e transfer olduktan sonra eski takımı Milan'ın şampiyonluğuna tanıklık etse de sezonu 2 kupa ile tamamlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Tivibuspor'un sorularını yanıtladı. Deneyimli futbolcu, geride kalan sezonu değerlendirirken Trabzonspor, Uğurcan Çakır ve Dorukhan Toköz hakkında da konuştu.





Karlsruhe'de oynadığı dönemde Trabzonspor ile ön protokol yapmasına rağmen sonrasında Hamburg'a transfer olan ve bu nedenle 2017 yılında 4 ay futboldan men edilen Hakan Çalhanoğlu, geride kalan sezonla ilgili açıklamalarda bulundu. Tivibuspor'dan Çiğdem Günal'a konuşan gurbetçi futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde bordo mavililerle eşleşmek istediğini ve Uğurcan Çakır ile Dorukhan Toköz'ün değerinin çok daha yüksek olduğunu söyledi.

“Şampiyonlar Ligi’nde Trabzonspor veya Fenerbahçe’yle eşleşmek isterim”

Avrupa'nın 1 numaralı turnuvasında ülkesinin takımlarını görmek istediğini dile getiren Hakan Çalhanoğlu; "Türk takımlarını Şampiyonlar Ligi’nde göremeyince insan üzülüyor. Keşke Trabzonspor veya Fenerbahçe ile eşleşsek, mutlu olurum. Oyuncularımızın değerini arttırmak için Şampiyonlar Ligi’nde düzenli katılmamız gerekiyor.” dedi.

“35-40 Milyon euro bizim için az”

Türk futbolcuların diğer ülkelerdeki futbolculardan farkı olmadığını da söyleyen tecrübeli yıldız, piyasa değerleri konusunda değerlendirme farkı olduğunu söyleyerek “Bana göre milli takımımızdaki oyuncularımız için 35-40 milyon euro bizim için az. Diğerleri neden hep 55-60 euro oluyor? Bizim gösterdiğimiz performans neden böyle değerlendirilmiyor? Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Dorukhan Toköz, Uğurcan Çakır daha fazlalarını hak ediyorlar. Bizim değerimizi hep düşük tutmaya çalışıyorlar. O yüzden bu konuda hassasım.” ifadelerini kullandı.

"Uğurcan için tam zamanı"

Bu sezon Süper Lig'de fark yaratan isimlerden biri olarak Trabzonspor'un şampiyonluğunda büyük rol oynayan Uğurcan Çakır'ın Avrupa'ya da transferini değerlendiren gurbetçi futbolcu, "Avrupa için tam zamanı. Bu sene büyük emek verdi ve takımını şampiyonluğa taşıdı. Ama Trabzonspor göndermek ister mi? Trabzonspor şampiyonluğu sonuna kadar hak ederek kazandı. Larsen iyi bir oyuncu. Planları çok iyi ve Avrupa standardına yakın görünüyor." sözlerini sarf etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap