SON DAKİKA



Haber > Spor > Hadi ordan!

Hadi ordan!

06 Nisan 2015 Pazartesi - 12:08








Bir takım gününde olmayabilir, kötü de oynayabilir, hatta yenilebilir de... Futbolda bunlar doğaldır, normaldir de... Ama hele de ikinci yarıda bu denli peşinen teslimiyetçi görüntüde kalmayı Trabzonspor gibi bir takıma hiç yakıştıramadık doğrusu...

İlk yarıyı bırak... Rakibinin sanıyorum Trabzonspor’a verdiği değer ve onu çok büyük tahayyül etmesinden olsa gerek, müsabakaya olumlu yönden pek katkıları olmadı. Ne düşündüler, ne de mücadele ettiler.

Kendilerini ikinci yarıya hazırlamış olacaklar ki Bordo-Mavililer’e bu yarıda tek pas dahi yaptırmadılar.

Bırakın top oynamayı, mücadele etmeyi; pas, preste ve hücumda bu zaman dilimi hep ev sahibi takımın üstünlüğü şeklinde geçti. 

Adamlar elini kolunu sallayarak, Uzun Sokak'ta gezer gibi dolaşırsa olacağı budur.


Yahu kardeşim, rakibin atak ve planlı futboluna, o üretken oyununa bir önlem alınmaz mı? Bir planlamaya girilmez mi?

***

Trabzonspor, Fenerbahçe’nin Rize maçı dönüşü uğradığı çirkin saldırının kendi sırtına yıkılması endişesiyle Konyaspor karşısında ilk 10 dakikayı, kendi sahasına kapanarak rakibin baskısı ve presi altında geçirdi.

Konyaspor üstün göründüğü bu zaman diliminde bir skor değişikliği yapamayınca Bordo-Mavililer oyunun inisiyatifini ilerleyen dakikalarla birlikte ele almaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda rakiplerinin sert futbolundan bir hayli etkilenen Trabzonspor oyun üstünlüğünü bu zaafından dolayı genelde rakiplerine kaptırıyordu; ancak bu hafta izlediğimiz Trabzonspor rakibinin sert futboluna mahkum olmadığı gibi kendisi de mevcut oyununa zaman zaman sertlik katınca, deplasmanda oynamasına rağmen Konya’dan ilk yarıda çok daha üstün göründü.


Medjani rakip savunmanın ikramından dolayı yakaladığı iki bariz pozisyonu değerlendirebilseydi, maçın kaderini bu yarıda bağlaması içten bile değildi.

Yapı olarak, anlayış ve karakter olarak farklı zaman dilimlerinde değişik görüntüler veren, sisteme ve düzene dayalı futbol oynamayan bu iki takım, rakibin yapacağı hatalarla, pozisyon yakalama şansı ile skor değişikliğine gitti.

***

İkinci yarıya ev sahibi takım tamamen farklı bir görüntüde başladı. Sağlı sollu ataklarla konuk Trabzonspor’u adeta oyun dışı bıraktı. Üç kişiyle, beş kişiyle Konyaspor’un pozisyon arayışları karşısında Bordo-Mavili takım hiçbir önlem almadı, sadece rakibini seyretti. Bu anlayışı ısrarla devam ettirince savunma içerisindeki bir anlık kademe neticesinde kalesine golü gördü.

***


Trabzonspor siz deyin talihsizlik, biz diyelim beceriksizliklerle karşı karşıya kalarak üç puanı Konya’nın o güzelim yeşil çimlerine bıraktı.

Hafta içerisinde bu yenilgiye ne gibi mazeretler üretilecek, ne gibi kılıflar uydurulacak doğrusu merak ediyoruz.

Algılama, anlama ve yorumlama gibi bir dizi yetersizlik yaşayan Trabzon’un mağlubiyetindeki en önemli nedeni bu şıklar içerisinde arayabiliriz.

Bu görüntüsüyle Trabzonspor'un hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçının hiç de kolay geçeceğini sanmıyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap