SON DAKİKA



Haber > Spor > Hacıosmanoğlu sessizliğini bozdu!

Hacıosmanoğlu sessizliğini bozdu!

14 Kasım 2015 Cumartesi - 13:55




Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu basın toplantısı düzenledi.





İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları:

"Öncellikle terörün dini ırkı olmaz. Toplum olarak nerede olursa lanetlemek lazım. Fransa’da yaşanan olayları lanetliyor başsağlığı diliyorum. Biraz geçmişten biraz gelecekten birazda günümüzden bahsedeceğiz. İnsanlar hayal kurar hayallerin peşinden gider.  Kalbi temizse Cenabı Allah nasip eder. Bizde nasip oldu başkanlık. Mahkeme kararıyla başkan değilim başkan olarak konuşmuyoruz. Ebetteki kolay olmadı. Beni tanıyan ilk günden biliyor. Her konuşmamda kaybettiğim kongrede kazandığım kongrede düzeni değişileceksem nasip olsun dedim. İlk günkü mücadelemiz kazanırken kazandıktan sonrada aynı ilkeler doğrultusunda devam ettik.

Ve ben siyasetten anlamam. Bizim Trabzonspor başkanı olduğumuz andan itibaren bir mücadelenin içine girdik. Hem içeride hem dışarıda Trabzonspor’a her şeyimizi verdik.  Hizmet etmeye çalıştık. Yanlışlarımız olamadı mı oldu. İki seneye geriye dönersem %50’lisini yapmazdım. Hatalarımız gördükten sonra istekleri yapmak olabilir.  Başkan olduktan sonra Türk futbolunu kirleten 3 Temmuz süreci ile mücadele ettik bu mücadelemizle federasyona hep kavgalı olduk. Kendi camiamızdan bile kavga ederek bu kulüp yönetilmez doğru bulmuyoruz diye bu camianın sahibi sanan insanlar bizi eleştirdi..  Haklılık payları da olabilir böylesine uğramış olduğumuz haksızlığın mücadelesini verirken tarzımı herkes tarafından tasnif edilecek diye bir kaide yoktur.  

Ebetteki 2 senede yapılanacağımızı söyledik. Kimse şampiyonluk beklemesin diye. Bizim hakem hatalarıyla kaybettik puanların yanında rakiplerimize hakemlerin lehine verdiği puanlar koyduğumuzda o zamanda şampiyonduk. Evet 3 Temmuz ile mücadelemiz devam ediyor devem edecek ama biz bu sene kavga etmeyelim sistemle beraber yürüyelim ve hukuki mücadelemizin dışında sportif başarı karşısında önümüzde engeller çıkmasın iyi niyet düşüncesiyle yola çıktık. Malumunuz federasyon seçim süreci geçirdi. Şahsımıza değil Trabzonspor’un menfaatlerini düşünerek yönetime arkadaşlarımızı koyarak Türk futboluna adalet sağlanması altında yola girdik. Ağır eleştirile aldık ağır bedelle ödedik. Hazmedilmeyecekler olanlarda vardı içinde. Ve önemli oyuncular aldık.

Avrupa’dan iki sene üst üste UEFA’da en iyi dönemini yaşadıktan sonra elenmeyecek takıma elendik. Ligde hedefi şampiyonluğa çevirdik ve kenetlendik. Şimdi bu federasyonun oluşumunda böylesine özveride bulunduğumuz noktada ilk bize şansımıza ilk 4 haftada beraberlikle 10 puanda kapattık. Herkes Trabzonspor’u konuşmaya başladı. Biz kavga ediyorduk ama kavga ettiğimiz senelerde dahi böyle bir kıyıma uğramadık. Bununki hiçbir takımın 11 maçının 9’unda bariz hakem hatası ve enteresandır 3 maçta üst üste kendi evinde maç kaybeden sezon yaşamamıştır  Bugün Cüneyt Çakır penaltı vermeyen ama Beşiktaş maçında sadece kalçalarını gördüğü futbolcuları olmayan pozisyonda penaltı veriyor. Hakem hatası diyemiyoruz art niyet arıyoruz. Maksimumum 2 maçtır cezası veriyorlar cezasını ama bir hafta sonra Trabzon maçına kader arkadaşını gönderiyorlar intikamı almak için. Federasyonun bu hakem maç yönetmeyecek hakemler sahaya çıkıyor.  Demek ki federasyonu siz yönetmiyorsunuz kim yönetiyor. Evet, üzülüyorsunuz ama nasıl bir durum var bütün riskli alıp küfürler yediğimiz halde size destek olduk. Bize bu operasyonu yapmasına izin veriyorsunuz.

Operasyonlar yapılıyor. Bu diş kaynaklı ve iç kaynaklı. Elin oğlu hırsızına sahip çıkıyor. Bizde Hacıosmanoğlu gitsin de bu kulüp batsın diye uğraşıyorlar.  Bu kulübün hakkı yensin diye uğraşıyorlar. Bu benim mesele değil şehrin meselesi. Nerede bu Trabzonspor’u kurtaracağım diyen ağabeyleri.  Bir çare bulabildiniz mi oturmakla susmakla sorun çözebildiniz mi?  Bu şehir önemli bir şehir diyorum. Bu şehrin onuruyla oynandığı zaman üstesinden gelebilir misiniz?  Biz Hakemler statta kalmış hakemleri alı koymuşuz çok büyük suç işlemişiz kendi camiamızın insanları Hacıosmanoğlu 17 seneyle yargılanacak diyorlar.  Bende 117 sene yatarım ama ceza Trabzonspor’a kesilecek. Her şey ortada insanların vicdanı olanlar az okur.  Devletin olduğu yerde alıkoyma olabilir mi? Bu ülkede hukuk var kanun var. Kitabına uydurup suç sayarlarsa biz onunda cezasını yatarız.  Hiç gocunmayız. Kendi camianız dahi bu olayı Hacıosmanoğlu’nun gitmesine karşı koz olarak kullanırsanız bu sizin karşınız da gelecek. Ben önemli değilim. 

30 sene şampiyon olamayan şampiyonlukları çalınan Trabzonspor aynı değil. Trabzonspor’u her şeyiyim ağabeysiyim diyenler bu kulübe bu düzenin sahipleri onların başkan olmayı nasip etmesin diyenlerdenim. Namazda bile Trabzonspor’u düşünüp namazı bozuyorlar. Bizim şikeyle mücadele etmediğimizi haber yapanlar hatta pervasızca hukuk tarihinde yazılacak şekilde yeniden yargılamada beraat edildiği zaman haber yaptıran Trabzonspor’un ağabeyleri ben kaybettim Trabzonspor kaybetti. Size göre…  Trabzonspor’un mücadelesi devam ediyor. Birazdan onlara değineceğim. Bizim Yargıtay’da davamız devam ediyor. Ben 2013’de seçildiğim genel kurulda ben uzamasını istemedim divan istedi. 


Biz seçildik ertesi günden beri mahkemelerle uğraşıyoruz Trabzonspor’un ağabeyi Başbakanın geleceği bir gün önce ortada bir şey yokken bu adam bene sövüyor beni mahkemeye verdi.  Niye veriyor diye kimse sormuyor. Tabi asıl amacı Trabzonspor başkanı eski bakana sövüyor diye başbakan okusun diye veriyor. Ben kimseye mahkemeye vermedim. Trabzonspor’un eski başkanı mevcut başkanın hakaret ediyorsa ben gereken açıklamaları yaptım. Ben sadece savcılığa verdim.  Şimdi kendilerini Trabzonspor’un sahibi sananalar yıllardır Trabzonspor’un üzerinden menfaatlenenler böyle bir entrika çevirmelerine ne gerek var. 3 aydır bu kulübün kayyum atandı kayyum geliyor ne Uluslarası yaptığımız görüşmede karşınıza kayyum geldi kayyum gidiyor. 2 -3 ay bekleyemediniz mi?  Hesabınızı o zaman görün. Ben anlamam veremiyorum yaşadıklarımıza uğradıklarımız haksızlıklar anlam veremiyorum. Ben vefasızlık yapmadım.  İçeride dışarıda operasyon yapanlar diyorum. Şuanda puanı 30’a yakın olan başkan olarak çıksam farklı olarak çıkacaktım. Bu operasyonu yapanlar Hacıosmanoğlu gitsin diye yapılıyor.  Şike süreciyle mücadele etmiyor diye algı yapmaya çalışanlar avukatlarımız orada bunu herkes iyi bilsin ki kimsenin yapmadığı mücadeleyi vermeyi devam edeceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap