SON DAKİKA



Haber > Spor > Gözünde büyütme zafere odaklan

Gözünde büyütme zafere odaklan

31 Mart 2018 Cumartesi - 18:30




Yazarlarımız Galatasaray maçının galibiyet şifresini açıkladı..





Miraç Özağcı, Selim Şener, Bekir Barçın ve Haluk Şahin kritik Galatasaray maçı için Bordo-Mavililere çok önemli uyarılarda bulundular.

Miraç ÖZAĞCI

ALTINDAN NASIL ÇIKILACAK?

M UCİZEYE İHTİYAÇ VAR

Trabzonspor’un olağan genel kuruluna şunun şurasında bir hafta kaldı. Önümüzdeki hafta sonu Trabzonspor kongresi gerçekleştirilecek. Şu ana kadar sadece Ahmet Ağaoğlu ‘başkanlığa adayım’ dedi. Ağaoğlu adaylığını açıkladıktan sonra ‘Benden mucize beklemeyin’ diye de ekledi. Ağaoğlu mucize beklemeyin diyor ama bir gerçek var: Trabzonspor’un mucizeye ihtiyacı var. Trabzonspor’da tablo oldukça kötü, borç çok, adım atacak durum yok. Böyle bir tablonun altına nasıl girildi, girildikten sonra, nasıl gidilecek anlamış değilim. Telaffuz edilen rakamlar öyle az buz değil. Acilen 150 trilyona yakın bir ödeme olduğu söyleniyor. Ancak kaynağın nasıl bulunacağından bahsedilmiyor. Herkes siyasetten gelecek katkıya odaklanmış durumda. Sahi siyaset para mı dağıtıyor veya dağıtacak? Burası da muamma değil mi?


SONUÇTA DERBİ MAÇI

Kongre bir yana Trabzonspor, Avrupa için mutlak kazanması gereken bir maça çıkacak yarın. Zaten Rıza hoca da böyle söylüyor. Kazanır mı derseniz? Bana göre zor. İki takımı kağıt üzerine koyduğumuz zaman Galatasaray Trabzonspor’a göre çok daha avantajlı görünmektedir. Bu olayın bir boyutu... İkinci boyutu ise sonuçta iki takım bir derbi maç oynayacak. Derbi maçın skorunu önceden kestirmek her zaman zor olmuştur. O nedenle de diyorum ki; bu pencereden bakarsak yine de Trabzonspor’un az da olsa bir şansı görünmektedir.

***

Selim ŞENER

SEÇİMİNİ İYİ YAPMALI

Trabzonspor’da her şeye rağmen Ahmet Ağaoğlu olağanüstü genel kurulda başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Ağaoğlu’nun bundan sonra yönetim kurulunu özellikle de başkan adına yetki kullanacak olan asbaşkanını çok iyi belirlemesi en önemli olgudur. Trabzonspor’u bu acı tabloyla baş başa bırakan tek olay futbolcu transferleri olmuşken bir daha bu hataların yaşanmaması için yeni yönetimde Ali Kemal Denizci isminin mutlaka olması gerek. Alınacak futbolcuların da satılacakların da onun ekibi tarafından yönetime iletilmesi önemli bir katkı olacaktır.


KAZANMA ARZUSUYLA

Trabzonspor’da bu süreçte on kişilik toplantılarla değil, farklı düşünceler içerisinde kendi yaşamlarına renk katmak için değil ‘ali menfaatleri’ için hep birlikte geniş katılımların olduğu toplantılar lazımdır. Bunun için de çok salonlar vardır. Kongre sürecinin yanı sıra Trabzonspor’un önünde çok önemli bir Galatasaray maçı var. Böyle bir süreçte bu maçın önemi daha da farklıdır. Camianın içinde bulunduğu durum zaman zaman sahaya pozitif anlamda yansıyabilir. Tek konu yeter ki futbolcuların düşünceleri iki noktada buluşabilsin. Takım birlikteliği ve de kazanma arzusu olursa sonuç kendiliğinden gelir.

***

Haluk ŞAHİN

HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS

Trabzonspor’un elde tutulur tek hedefi Avrupa kaldı. Bu nedenle Avrupa’ya gidiş bileti de Galatasaray derbisinden geçiyor. Tabii ki Trabzonspor’u kolay bir maç beklemiyor. Hatta Arena’da ateşli bir Galatasaray taraftarı bekliyor. Tüm şartlar BordoMavili ekibin aleyhine de olsa bu maçı kazanmak aslında Trabzonspor için sürpriz sayılmaz. Çünkü derbi maçları 3 sonuca da açık. Eğer Trabzonspor rakibi önde karşılamaz, önce beraberliği düşünürse cezayı rakip keser. Burada yapacağınız tek şey, kazanmak için rakibi gözünüzde büyütmemek, son ana kadar savaşçı kimliğinizde mücadele etmek olacak. Kazanmaya odaklı takımlar her zaman sahadan başı dik ayrılmıştır. Uzun süredir alınması gereken kongre kararı erken alınmıştır. Bu kongrenin mayıs ayında yapılması gerekirdi. Camianın beklentisi de bu idi. Şimdi yıllardır bu kulübe gönül vermiş Trabzonspor sevdalılarına iş düşüyor. Kulübümüz yoğun bakımda. İyi günde tüm Trabzonsporlular nasıl kulübün şemsiyesi altında ise şimdi de tam zamanı. Gün bugündür. Destek olma zamanı. Tüm güçlerin birleşip beyin ölümü gerçekleşmeden kulübümüzü yoğun bakımdan çıkarmamız gerekiyor. Gün bugündür, yoksa harç bitti yapı paydos.

***


Bekir BARÇIN

İŞ ORTA SAHADA BİTİYOR

Trabzonspor için Galatasaray maçının önemi büyük. Bordo-Mavililer’in derbiyi kazanması halinde gerek camia gerekse takım olumlu bir hava yakalar, moral bulur. O nedenle orta sahada iyi olmalıyız. Burada Okay Yokuşlu’ya büyük görev düşüyor. Çünkü bizim tehlikeli bölgemiz burası. Okay Yokuşlu ve Abdülkadir bu alanda görevlerini iyi yaparlarsa Trabzonspor istediğini alarak sahadan ayrılır. Tabii ki bu iki oyuncunun yanı sıra Yusuf Yazıcı ve Sosa’nın da göstereceği performansın önemi büyük. İki oyuncunun hücuma dönük oyunu ve Burak Yılmaz ile koordineli çalışması Trabzonspor adına pozitif bir etki yaratır.

HOCA DERSİNE ÇALIŞMIŞTIR

Ayrıca Galatasaray’ın etkili silahları olan Gomis ile bilhassa Rodrigues’e teknik direktör Rıza Çalımbay özel tedbir almalı. Tabii ki Galatasaray’ı Rıza hoca iyi analiz etmiştir ve dersine çalışmıştır. Sonuçta onun hamleleri de sonuca etki edecektir. Rakip Bordo-Mavili ekibe oranla bulunduğu konum itibarıyla daha stresli olacak. Bu, Trabzonspor için küçük de olsa bir avantaj. Karadeniz ekibinin zor gibi görünen maçı lehine çevirmesi aslında elinde. Futbolcular kazanmayı her zamankinden daha çok isterse İstanbul’dan 3 puanla dönerler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap