SON DAKİKA



Haber > Spor > Gökhan Küçükakyüz: ''Hangi akla ve mantığa uygun?''

Gökhan Küçükakyüz: ''Hangi akla ve mantığa uygun?''

Karadeniz Özel

31 Mayıs 2020 Pazar - 14:55




Ofspor Asbaşkanı Gökhan Küçükakyüz’den rezerv takım uygulaması önerisine tepki gösterdi





ŞAŞKINLIKLA KARŞILADIK

REZERV takım oluşturulup profesyonel liglerden başlatılması önerisine karşı çıkan TFF 3. Lig 2. Grup ekibi Ofspor’da Asbaşkanı Gökhan Küçükakyüz, bu öneriyi destekleyen ve öncülük eden takımlar arasında Trabzonspor’un da bulunmasını büyük şaşkınlıkla karşıladı. Başarılı yönetici konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Ofspor olarak biz geçen sezon Trabzonspor’a teklif yaptık. Ama pilot olsun ama kardeş olsun adını ne koyarsanız koyun. Bir oluşum yapalım dedik. Sonuç alamadık.”

1461 TRABZON NEREDE?

“BİZ Ofspor olarak Trabzonspor’dan her zaman ağabeylik bekledik, diğer takımların da beklemesi çok doğal. 1461 Trabzon örneği var. Bu takım 3. Lig’de oynadı, 2. Lig’de oynadı, 1. Lig’de bile oynadı. Peki sonuç! Şimdi 1461 Trabzon nerede? Hem Trabzonspor’un zaten rezerv takımları var. Trabzonspor büyük bir potansiyele sahip. Diğer takımlardan daha avantajlı. Böyle bir avantajın varken neden dezavantajlı duruma düşmek istiyorsun ki? Bölgedeki takımlar her zaman senin yanında.”

KOLAY MI SANILIYOR?

“REZERV takım olacak, profesyonel ligden başlayacak. Zaten bu liglerdeki takımların gelirleri çok düşük, bir de gelirler azalacak. 3 haftada bir iddiaya giriyorduk, şimdi 4 haftada bir gireceğiz. Hangi kulüp gelirin azalmasını ister? Bu hangi akla hangi mantığa uygun? Adam milyonlar verip kulüp alıyor, yatırım yapıyor. Alt liglerdeki kulüpler bu duruma büyük tepki koyacaktır. Öyle kolay mı bu durumlar? BAL’daki takımlar sormaz mı; ‘O zaman biz neden milyonlar harcıyoruz profesyonel olmak için?”

SANKİ TEK SORUN BU!

“BURADA amaç eğer oyuncu yetiştirmek ise alırsınız bir pilot takım, orada yetiştirirsiniz. Yeni bir takım kurup profesyonel yapmak doğru değil. Mantığa da uymuyor. Doğru bir düşünce de değil. Büyük yatırım yapıp kulüp satın alanlara da haksızlık etmiş olursunuz. Sanki bu liglerdeki bütün sorunlar çözüldü de bir tek rezerv takım kalmış gibi öneriler sunuluyor. Siz bu liglerdeki maddi ve manevi sorunları çözerseniz yüzlerce sporcu yetişmesine vesile olursun, istediğiniz de alırsın o zaman.”

Karadeniz Özel // İsmail DÜZGÜN

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap