SON DAKİKA



Haber > Spor > Gökdeniz: Lig şampiyonu olmanın…

Gökdeniz: Lig şampiyonu olmanın…

23 Kasım 2016 Çarşamba - 12:09




Ülkemizi Rusya'da başarıyla temsil eden tecrübeli futbolcu Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'da geçirdiği dönemi FIFA'ya anlattı.





FIFA'ya bir röportaj veren Gökdeniz, "10 yıl Trabzonspor'dayım. Farklı bir iklimi olan alışık olmadığım bir ülkeye transfer olmak kolay olmadı. Buna rağmen, Kazan'da kültürüme olan benzerlikler bana yardımcı oldu. Müslümanım ve burada da İslam'ı yaşıyorlar, birçok güzel cami var. Burası, Rusya'daki diğer şehirlerin aksine tamamen eşsiz bir şehir" ifadesini kullandı.

Kazan şehrinin zengin bir tarihi olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, geçen 8 yıl boyunca Kazan'ın evi olduğunu söyledi ve "Rubin Kazan kariyerimin en başarılı dönemi anlamına geliyor. Türkiye'de kupalar kazandım ancak lig şampiyonu olmanın nasıl bir his olduğunu sadece Rubin Kazan'da anladım. Ayrıca, taraftarların yanımda olduğunu görüyorum. Bu kulübün sadece bir oyuncusu değilim, aynı zamanda ömür boyu taraftarıyım. İşte bu nedenle dövme yaptırdım, böylece Rubin sonsuza kadar kalbimde ve vücudumda olacak. Size bir sır vereyim, Rubin Kazan ile kazandığım tüm kupaların dövmesini yaptırmayı planlıyorum" dedi.

Kazan'ın oldukça sportif bir şehir olduğunun altını çizen Gökdeniz Karadeniz, "Başlangıçta, insanların buz hokeyi kulübü Ak Bars'ı tercih ettiğini hissetmiştim, onların daha kalabalık bir kesimin ilgisini çektiği gözleniyordu. Buna rağmen, başarının gelmesi ve Avrupa'da oynamaya başlamamızla birlikte bu durum değişti. Şimdi Rubin'in daha fazla taraftarı olduğuna inanıyorum ve onlar gerçekten çok özel" diye görüş bildirdi.

Birlikte forma giydiği en iyi futbolcuları açıklaması istenen Gökdeniz, soruya politik bir cevap vererek, "Kimseyi seçemem. Hepsi üst düzey oyunculardı ve kimseyi kırmak istemiyorum" dedi.

Kariyerinde 140 gol attığını söyleyen Trabzonspor'un eski yıldızı, "Kariyerimde 140 gol attım. Sahada her zaman hücuma yönelik oynamadığımı göz önüne alırsak, bu iyi bir miktar. Eğer attığım önemli gollerin bir listesini yapacak olursam, Türkiye Milli Takımı ile Konfederasyonlar Kupası'nda Fransa ve Brezilya'ya attığım goller kesinlikle ilk 10 içerisinde yer alır" ifadesini kullandı.


2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın Rusya'da yapılacak olması ve bazı maçların Kazan Arena'da oynanacağının hatırlatılması üzerine Gökdeniz, "Konfederasyonlar Kupası benim için özel bir turnuvaydı. Milli takımla ilk kez oynamıştım. 23 yaşındaydım ve oradaki atmosfer ben de özel bir etki bıraktı. Hemen hemen Dünya Kupası gibiydi. Bu turnuva gerçek bir festival ve Kazan'da sahne alacak olması fantastik. Şehir, dünya çapında bir futbol izleyebilecek. Ayrıca, Konfederasyonlar Kupası'nın, Dünya Kupası hazırlıklarına yardım edecek olması da organizatörler için önemli. Kazan'ın her şey ile başa çıkacağindan şüphem yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap