SON DAKİKA



Haber > Spor > Giresunspor'a umut ışığı

Giresunspor'a umut ışığı

07 Ekim 2015 Çarşamba - 08:30




Eski Bakan Canikli, Giresunspor’a Aralık ayında 1 milyon liralık kaynak sözü verdi. Canikli, acil yapılması gereken ödemeler için geçici finansman sağ





PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’da yaşanan maddi krizi aşmak için çözüm arayışları sürüyor. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Giresun 1. Sıra Milletvekili Adayı Nurettin Canikli, 1 milyon 350 bin liralık ödemenin 350 bin liralık kısmının ödendiğini açıkladı. Canikli, geriye kalan ödemeler için de Aralık ayına 1 milyon liralık kaynak sözü verdi. “350 bin lira ödendi. 1 milyon da Aralık ayında tahsis edilmek üzere kaynak temin ettik. Aralık’a kadar geçici finansman bulacağız ve sorunu çözeceğiz” diyen Canikli, şöyle devam etti: “Moral bozmaya gerek yok. Mustafa Bozbağ başkanlığındaki yönetimden ve takımın gidişatından memnunuz. Bozbağ’ın yaşadığı sıkıntıları çok iyi anlıyorum. Çünkü ortada cengaver gibi savaşan, mücadele eden o. Kamuoyu baskısına maruz kalan o. Yoksa Giresunspor’da her zaman mali sıkıntılar var.”

Çotanakların geleceği aydınlık

Canikli, “Önceki dönemlerden çok farklı süreç yaşıyoruz. Hem borç ödeniyor hem de iyi yönetiliyor kulüp. Aslında borcu olmasa kendi kaynakları ile bu kulüp kendi kendisini idare eder. Yıllık 6-6,5 milyon lira sadece federasyondan geliyor. Reklamlarla daha da artıyor bu rakam. Borcu olmasa resmi kaynaklarla iyi yönetim sonucu finansman sorunu olmaz. Yılsonuna kadar 5 milyon lira daha düşerse borç 3 milyona iner. Önümüzdeki yıldan itibaren finansman sorunu aşılmış olacaktır. Bu sene son kez maddi problem yaşıyor kulüp. Ekim'i de atlattığımızda sorun kalmayacak. Şu iki ödeme önemli. Sonrası aydınlık” dedi.

Mustafa başkan üzülmesin halledeceğiz

"Bu tabloyla kimsenin morali bozulmasın. Biz bu tablolarla sayısız kez karşı karşıya geldik" diyen Canikli, sözlerini şöyle tamamladı: "O nedenle canınızı sıkmayın. Böyle yürüyor bu işler. Sonuç itibariyle yük çok sınırlı sayıda insanın üzerinde yürüyor. Biz de zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok. Zorlansak da, üzülsek de, sıkıntıya girsek de bunu yapacağız. Elimizden geldiği kadar da çözüyoruz. Mustafa başkanın da moralini bozmasına gerek yok. Allah'ın izniyle bir sıkıntı yok. Görevine de devam edecek. Kendisi çok büyük mücadele veriyor. Güzel işler yapıyor. Kolay değil bu işler. Sürekli para isteyen bir mekanizma futbol... Giresun'da çok güçlü finans imkanları yok. Herkes üzülüyor ama önde olan o. Cengaver o. Onun da böyle zaman zaman bu tür şeylere girmesi doğal. Hallettik ve halletmeye devam edeceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap