SON DAKİKA



Haber > Giresunspor > Giresunspor’da istikrar yakalandı!

Giresunspor’da istikrar yakalandı!

07 Haziran 2018 Perşembe - 10:00




Çotanakların Başkan Yardımcısı Yamak, “Son yıllarda Giresunspor olarak belirli bir istikrar sağladığımızı düşünüyorum. Yeşil-Beyazlı ekip son 5-6 yıld





ALGIYI KIRALIM

Akın Çorap Giresunspor Başkan Yardımcısı Nahid Yamak, futbolun sadece sahada oynanan doksan dakikalık bir oyun olmadığını söyledi. Yamak, “Futbol her anlamda çok enteresan bir oyun. Çünkü futbolda bir haftada kahraman olmakta var, bir haftada bırakıp gitmekte var. Bu yanlış bir bakış açısı ve bizim ülkemizde öncelikle bu algıyı kırmamız ve futbola bir istikrar getirmemiz gerekiyor” dedi.

HEDEF BÜYÜDÜ

Yamak, “Son yıllarda Giresunspor olarak belirli bir istikrar sağladığımızı düşünüyorum. Bunu Giresunspor’un şeffaf yönetim tarzı ile birlikte kulübümüzün hızla kurumsallaşması, tesisleşmenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve tüm bunlara paralel olarak hedeflerin de her geçen gün daha fazla büyümesi nedeniyle söylüyorum. Giresunspor son 5-6 yıldır çok istikrarlı bir grafik çiziyor” diye konuştu.

DOĞRU ORANTILI


Futbolda başarının saha sonuçlarından geçtiğini ifade eden Yamak, “Gerçek başarı saha sonuçlarıyla doğru orantılı. Yani siz mali ve idari konularda ne kadar başarılı olursanız olun, yeşil sahada arzu edilen sonuçları elde edemediğiniz sürece hep başarısız sayılacaksınızdır. Oysa asıl önemli olan sahada kazanırken, saha dışında da kulüplerin geleceğini ipotek altına almamayı başarabilmektir” ifadelerini kullandı.

İyi kadro değil iyi takım kazanır

Transfer çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan  Giresunspor Başkan Yardımcısı Nahid Yamak, “Futbolun en can alıcı noktalarından biri transferdir. Çünkü transfer döneminde taraftarları büyük bir heyecan sarar. Her takımın taraftarı kadroda yıldız oyuncu görmek ister. Yıldız oyuncu demek yüksek maliyet demektir. Yüksek maliyet içinde yüksek bir bütçe gerekir. Yüksek bütçe içinse hayali paralarla kulüpleri borçlandırarak, kulüplerin geleceğini ipotek altına alarak değil, gelir-gider dağılımı iyi hesaplanarak bir bütçe oluşturulması gerekir. Bu noktada hassasız. Yıldız oyuncu alacağız diye Giresunspor’umuzu hayali bütçelerle borçlandırıp, güzide kulübümüzün geleceğini ipotek altına almamızı kimse bizden beklemesin. Burada asıl önemli olan yıldız diye tabir edilen oyuncular almak değil, elindeki imkanlarla en iyi kadroyu kurmak ve takım ruhunu yakalayabilmektir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap