SON DAKİKA



Haber > Spor > Giray Bulak vatandaşlıktan çıkartıldı!

Giray Bulak vatandaşlıktan çıkartıldı!

12 Mayıs 2018 Cumartesi - 16:54








KKTC Bakanlar Kurulu, bir önceki hükümet döneminde bakanlar kurulu kararıyla istisnai vatandaş yapılan 1200 kişiden 175’ni yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkardı. Listede, eski başbakan Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri Hüseyin Özgürgün’ün sevgilisi olduğu iddia edilen ancak Özgürgün’ün ‘dedikodu’ diyerek yalanladığı eski asistanı Şennur Gülbudak da bulunuyor. Ayrıca 175 isim arasında Trabzonspor ve Antalyaspor gibi çok sayıda futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan Giray Bulak da var...

GİRAY BULAK DA ÇIKARILDI

KKTC Bakanlar Kurulu’nun vatandaşlıktan çıkardığı isimler arasında, Trabzon ve Antalya spor gibi çok sayıda futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan Giray Bulak da bulunuyor.

Halen Balıkesirspor’un teknik direktörlüğünü yürüten Giray Burak (60) KKTC’den çok sayıda sporcu genci Türk futboluna kazandırdı. Giray Bulak’ın vatandaşlıktan çıkartılması, KKTC futbol camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

175 KİŞİ İTİRAZ EDEBİLECEK

175 kişinin vatandaşlığının iptal edildiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, “Hukuka aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle bu kişilerin vatandaşlıkları iptal edildi. Mağduriyet yaşamamaları için bu kişiler 90 gün süreyle muhaceret izinli (KKTC’de yasal olarak kalma izni) sayılacak. Bu sürede KKTC’de çalışma ya da iş kurma başvurusu yapmalarına olanak sağlanacak” dedi.

175 kişinin listesi önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayınlanacak ve itiraz etme süreci başlayacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap