SON DAKİKA



Haber > Spor > Gençlere yol açtık

Gençlere yol açtık

14 Ocak 2013 Pazartesi - 10:58




Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, hazırladıkları ''Doğa Sporları Kayak Projesi'' kapsamında 200 ilkokul öğrencisine kayak eği





İsrafil Aslan, kayak sporunu halka sevdirmek ve altyapıya sporcu yetiştirmek amacıyla Doğa Sporları Kayak Projesi'ni hazırladıklarını belirtti. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projede, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda eğitim gören 200 öğrencinin kampa alınarak kayak eğitimi verildiğini ifade eden Aslan, ''Proje ile yaklaşık 60 bin lira değerinde yeni bir tesis kurduk. 20 takım kayak malzemesi aldık. 2100 rakımlı Zigana'nın zirvesine 150 metre uzunluğunda yeni bir baby-lift kurduk. Ayrıca sporcuların soğuktan etkilenmemesi ve barınmalarını sağlamak amacıyla koruma binası inşa ettik. Yeni binanın mevcut Gümüşkayak Tesisleri ile bağlantısını da sağladık. Şu anda Zigana, kayak için daha kullanışlı hale getirilmiş oldu.'' Amaçlarının kayak sporunu yediden yetmişe herkese sevdirmek olduğunu kaydeden Aslan, ''Kayak eğitimi alan 200 öğrencilerden seçilen sporcular arasında slalom, büyük slalom ve süper C yarışları yapıldı ve dereceye giren sporculara hediye ve madalyalar verdik. Burada dereceye giren öğrenciler, değişik kayak merkezlerinde yapılacak Türkiye şampiyonalarında Gümüşhane'yi temsil edecek'' diye konuştu. Aslan, projenin yarın yapılacak kapanış şenliği ile sona ereceğini belirterek, herkesi şenliğe davet etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap