A+ A-
Yorum
10

Temsilcilerimizin bu sezon ülke puanına katkıları belli oldu!

Yayın Tarihi: 23.10.2026 - 10:25 | Güncelleme Tarihi: 23.10.2026 - 08:00
Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray haftayı galibiyetle, Fenerbahçe ise beraberlikle kapattı. Avrupa Ligi'nde olan Beşiktaş sahadan 1 puanla ayrılırken Konferans Ligi'nde yer alan Trabzonspor, maçını kazandı. Bu sonuçların ardından 4 takımın ülke puanına yaptığı katkılar belli oldu.
Kaynak:HABERTÜRK

Futbolda 2026-2027 sezonunda temsilcilerimizin Avrupa macerası, tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden 4 büyükler, bu haftayı 2 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray üç puanın sahibi olurken Fenerbahçe, sahadan beraberlikle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş berabere kalırken, Konferans Ligi'ndeki Trabzonspor'dan galibiyet geldi.

FENERBAHÇE

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında Fenerbahçe, evinde karşılaştığı Çekya temsilcisi Slavia Prag ile 2-2 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, alınan bu sonuçla birlikte Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda puanını 2'ye çıkardı ve 31. sırada konumlandı.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Devler Ligi'nin 4. hafta mücadelesinde İngiliz takımı Liverpool'u konuk edecek.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak bu müsabaka, 4 Kasım Çarşamba günü saat 20.45'te başlayacak.

GALATASARAY

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda Fransız temsilcisi Lille’i 4-2 mağlup etti.

Sarı-kırmızılılar, aldığı bu sonuçla Devler Ligi'ndeki 3. maçında ilk puanlarını aldı.

3 puanı bulunan Galatasaray, haftayı 23. sırada tamamladı.

Okan Buruk'un çalıştırdığı Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında evinde Alman ekibi Stuttgart ile karşılaşacak.

Bu kritik maç 3 Kasım Salı günü saat 20.45'te başlayacak.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin 3, haftasında sahasında İngiliz ekibi Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, bu sonuçla birlikte Avrupa Ligi'nde puanını 7'ye yükseltti ve haftayı 8. sırada bitirdi.

Vincenzo Italiano'nun ekibi Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin 4. haftasında deplasmanda İskoç takımı Celtic ile karşılaşacak.

Celtic Park'ta oynanacak bu kritik sınav 5 Kasım Perşembe günü saat 23.00'de başlayacak.

TRABZONSPOR

UEFA Konferans Ligi 2. haftasında Trabzonspor, sahasında İskoç ekibi Hearts'ı 2-0 mağlup etti.

Bordo-mavililer, böylelikle turnuvadaki ikinci haftayı da galibiyetle noktaladı.

Puanını 6 yapan Karadeniz ekibi, haftayı 4. sırada tamamladı.

Thomas Reis'in takımı Trabzonspor, Konferans Ligi'nin 3. haftasında Alman temsilcisi Freiburg ile Akyazı'da mücadele edecek.

Trabzonspor'un Freiburg'u konuk edeceği maç, 5 Kasım Perşembe günü saat 20.45'te başlayacak.

ÜLKE PUANI

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un maçlarının ardından UEFA ülke puanı güncellendi.

İşte yeni ülke puanları sıralaması:

1. İngiltere - 106.464

2. İtalya - 90.732

3. İspanya - 85.871

4. Almanya - 83.976

5. Fransa - 71.012

6. Portekiz - 67.350

7. Belçika - 62.450

8. Hollanda - 55.396

9. Türkiye - 52.275

10. Yunanistan - 46.613

EN FAZLA PUANI FENERBAHÇE TOPLADI

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da en fazla puan toplayan ekip oldu. Sarı-lacivertliler, 13.000 puan topladı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa'da çıktığı 9 maçta 4 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe'yi ise 10.000 puanla Beşiktaş takip etti. Beşiktaş, 9 müsabakada 7 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Üçüncü sırada ise 8.000 puanla Galatasaray yer aldı. Sarı-kırmızılılar, çıktığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor ise 4.000 puanla ülke puanına katkı yaptı. Bordo-mavililer, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Not: Şampiyonlar Ligi'nde alınan puanlar ülke puanına daha çok katkı sağlıyor.

Etiketler