Süleyman Abay’ın ifadesi ortaya çıktı! Trabzonspor-Konyaspor maçını gündeme getirdi
Yayın Tarihi: 02.10.2026 - 13:34
Eski hakem Süleyman Abay, MHK soruşturması kapsamında verdiği ifadede 2015 Trabzonspor-Konyaspor maçının ardından yaşananları anlattı.
MHK soruşturması kapsamında tanık ve müşteki sıfatıyla ifade veren eski hakem Süleyman Abay, yıllar önce yönettiği Trabzonspor-Konyaspor maçının ardından yaşanan süreci anlattı.
ABAY, 2015’TEKİ TRABZONSPOR-KONYASPOR MAÇINI ANLATTI
MHK soruşturması kapsamında ifade veren eski hakem Süleyman Abay, 2015 yılında yönettiği Trabzonspor-Konyaspor karşılaşmasının ardından yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
Abay, ifadesinde dönemin Trabzonspor Başkanı, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun 2016 yılında yaklaşık 20 hakem ve gözlemci hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Abay’ın aktarımına göre söz konusu suç duyurusunda FETÖ üyeliği, tehdit, şantaj ve toplumda infial yaratacak eylem ve davranışlarda bulunma suçlamaları yer aldı. Abay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına devredilen soruşturma sonucunda herhangi bir tespit yapılamadığını ve dosyada takipsizlik kararı verildiğini ifade etti.
OLAYLI KARŞILAŞMADA NELER YAŞANDI?
Trabzonspor ile Konyaspor, 2 Ekim 2015’te Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya geldi. Süleyman Abay’ın yönettiği mücadeleyi Konyaspor 2-1 kazandı.
Karşılaşmanın ardından Abay’ın kararları Trabzonspor cephesinde tartışma konusu oldu. Özellikle Konyaspor lehine verilen penaltının ceza sahası dışında gerçekleştiği ve Konyaspor’un ikinci golü öncesinde ofsayt bulunduğu yönünde itirazlar gündeme geldi. Dönemin haberlerinde bu pozisyonlar Abay’a yönelik eleştirilerin temel başlıkları arasında gösterildi.
Abay, karşılaşmada Trabzonspor aleyhine verdiği kararlar nedeniyle maç sonrasında hakkında yapılan suç duyurularının da bulunduğu süreci ifadesinde gündeme taşıdı.
HAKEMLİK GEÇMİŞİNDEKİ DOSYA YENİDEN GÜNDEMDE
Süleyman Abay’ın ifadesinde 2015 yılındaki maçın ardından yaşananların yanı sıra dönemin Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaşanan hukuki süreç de yer aldı.
2016 yılında Hacıosmanoğlu’nun aralarında Süleyman Abay’ın da bulunduğu yaklaşık 20 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu daha önce basına yansımıştı.
Abay’ın yıllar sonra MHK soruşturması kapsamında verdiği ifadede bu dosyayı yeniden gündeme getirmesi, 2015-2016 dönemindeki hakemlik tartışmalarını tekrar kamuoyunun gündemine taşıdı.