A+ A-
Yorum
10

Deplasman kralı Atmaca! Çaykur Rizespor, Gaziantep FK’yı evinde devirdi

Yayın Tarihi: 30.08.2026 - 00:10
Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 3. haftasında Gaziantep FK’yı deplasmanda 2-1 yenerek üst üste ikinci deplasman galibiyetini aldı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup ederek sezonun ikinci galibiyetini aldı. Yeşil-mavililer, Süper Lig tarihinde bir sezona ilk kez üst üste iki deplasman galibiyetiyle başladı.

 

Çaykur Rizespor deplasmanda yine kazandı

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Gaziantep FK ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Gaziantep Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadelede gülen taraf konuk ekip oldu.

Çaykur Rizespor, mücadeleyi 2-1 kazanarak hanesine kritik 3 puanı yazdırdı. Yeşil-mavililere galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Emrecan Bulut ve 35. dakikada Ali Sowe kaydetti.

Gaziantep FK’nın tek golü ise karşılaşmanın uzatma dakikalarında geldi. 90+1. dakikada Zakaria Ariss’e çarpan top ağlarla buluşunca ev sahibi ekip farkı bire indirdi. Ancak kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele Rizespor’un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Atmacalar tarih yazdı: İlk kez üst üste iki deplasman galibiyeti

Çaykur Rizespor, sezonun ilk deplasmanında Konyaspor’u 1-0 mağlup etmişti.

Gaziantep FK karşısında da sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Recep Uçar’ın öğrencileri, böylece Süper Lig tarihindeki bir sezonun ilk iki deplasman maçını da kazanma başarısını ilk kez gösterdi.

Yeşil-mavililer, deplasmandaki iki maçta 6 puan toplarken rakip filelere 3 gol gönderdi.

 

Emrecan Bulut’tan 1 gol, 1 asist

Çaykur Rizespor’un Gaziantep FK karşısındaki galibiyetinde Emrecan Bulut önemli rol oynadı.

Bu sezon ilk kez ilk 11’de forma şansı bulan genç futbolcu, 12. dakikada takımını öne geçirirken 35. dakikada Ali Sowe’un kaydettiği golün de asistini yaptı.

Karşılaşmayı 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Emrecan, Rizespor’un galibiyetinde başrol oynayan isimlerden biri oldu.

 

Ali Sowe sezonun ilk golünü attı

Çaykur Rizespor’un deneyimli golcüsü Ali Sowe de Gaziantep deplasmanında suskunluğunu bozdu.

Emrecan Bulut’un sol kanattan yaptığı ortada kale önünde topla buluşan Sowe, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Rizespor, ilk yarıda bulduğu iki golün avantajını maçın kalan bölümünde koruyarak deplasmandan 3 puanla ayrıldı.

 

Gaziantep FK 4 puanda kaldı

Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 6’ya yükseltti. Gaziantep FK ise 4 puanda kaldı.

Ligin 4. haftasında Gaziantep FK deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Corendon Alanyaspor’u ağırlayacak.

Maç sonucu

Gaziantep FK 1-2 Çaykur Rizespor

Stat: Gaziantep Büyükşehir Stadyumu

Goller: Emrecan Bulut (12'), Ali Sowe (35') – Zakaria Ariss (90+1' k.k.)

Çaykur Rizespor: Yahia Fofana, Zakaria Ariss, Modibo Sagnan, Attila Mocsi, Mithat Pala, Taylan Antalyalı, Qazım Laçi, İbrahim Olawoyin, Emrecan Bulut, Ahmed Kutucu, Ali Sowe

Teknik Direktör: Recep Uçar

Çaykur Rizespor’un sıradaki maçı

Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 4. haftasında 7 Eylül Pazartesi günü saat 20.00’de Corendon Alanyaspor’u konuk edecek.

Etiketler