SON DAKİKA



Haber > Spor > Futbol dünyası şaşkına döndü! Tarihi karar...

Futbol dünyası şaşkına döndü! Tarihi karar...

26 Eylül 2018 Çarşamba - 17:01




İngiltere futbolunun mabedi olarak bilinen Wembley Stadyumu rekor bir fiyatla satılıyor.





Daily Mail'in haberine göre; İngiltere Futbol Federasyonu Wembley'i, Premier Lig ekibi Fulham'ın da sahibi olan Pakistanlı milyarder Shahid Khan'a 800 milyon sterlin (6 Milyar 450 Milyon TL) karşılığında satmaya karar verdi.

Anlaşma gereği multi milyoner olarak tarif edilen Khan'ın 500 milyon poundluk ön ödeme yapacağı, kalan 300 milyon poundu da maç günleri elde edilecek gelirler ve stat gelirleriyle kapatıp ödeyeceği vurgulandı.

İngiltere Futbol Federasyonu satışla ilgili son kararını perşembe günü yapacağı toplantıda verecek. Ancak iki tarafın anlaşmaya vardığı ve perşembe günü satışın onaylanarak duyuralacağı ifade ediliyor.

Amerikan Futbol Ligi NFL takımlarından Jacksonville Jaguars'ın da sahibi olan Shahid Khan'ın en büyük planının NFL maçlarını Wembley'e taşımak olduğu kaydedildi. Hem bu sayede ekonomik gelir elde etmek hem de İngiltere'de ses getirmek istediği bildirildi.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun da ciddi bir meblağı kasasına koyup, yeni sezonda statlarda yapılacak yatırımlara, teknolojik çalışmalara ve saha çalışmalarına kaynak sağlayacağı dile getirildi.


Ayrıca anlaşma gereği NFL'de sezon açılana kadar İngiltere Milli Takımı bu yılın Ekim ve Kasım ayı maçlarını yine Wembley'de oynayacak.

Futbol dünyası şaşkına döndü! Tarihi karar... 5.resim

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap