SON DAKİKA



Haber > Spor > Fransa'da Yusuf Yazıcı'ya sert eleştiri

Fransa'da Yusuf Yazıcı'ya sert eleştiri

20 Kasım 2021 Cumartesi - 13:35




Monaco deplasmanına giden Lille sahadan 1 puanla ayrılınca Fransızlar yine Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'i hedef tahtasına oturttular. İşte o yorumlar...





Fransa Ligue 1'in 14. haftasında Monaco ile Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede tarihi bir geri dönüş yaşandı. II. Louis Stadı'nda oynanan maçın 5. dakikasında Jonathan David'in penaltısı ile öne geçen Lille, Jonathan David'in 9. dakikadaki golüyle farkı ikiye çıkardı.

Bu gollerin ardından Monaco ilk yarının sonlarında karşılık verdi. Ev sahibinde 41. dakikaya gelindiğinde Diatta farkı bire indirdi ve ilk yarı Lille'in 2-1'lik üstünlüğüyle bitti.

Kıyasıya mücadeleyle geçen ikinci yarıda 78. dakikaya gelindiğinde Pavlovic ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı 10 kişi kalan Monaco mücadeleyi bırakmadı. 83'te ev sahibi ekipte Ben Yedder skoru 2-2'ye getiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 sona erdi.

Burak Yılmaz, oyunda kaldığı kısa sürede biri isabetli iki şut kaydetti ancak topu ağlarla buluşturamadı. Bu sezon 12 maçta forma giyen Burak Yılmaz 2 gol ve 3 asist ile oynadı.

Burak Yılmaz, ilginç bir rekor kırdı. Golcü futbolcu bu sezon Lille'de beklenen performansı gösteremediği için eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Yılmaz'ın kırdığı son rekor da, eleştirilerin artmasına sebep oldu.

Milli futbolcu, OPTA'nın verilerine göre Avrupa'nın en büyük 5 liginde en fazla ofsayta (16) düşen oyuncu oldu

Fransa Ligue 1'de geçtiğimiz sezon 28 karşılaşmada 16 gol, 5 asistle şampiyonluğun mimarlarından olan Burak Yılmaz, bu sezon bekleneni veremedi. Milli futbolcu, 11 lig maçında 2 gol 3 asistlik performans sergiledi.

Milli futbolcularımızdan Zeki Çelik 90 dakika sahada kalırken Yusuf Yazıcı 70 dakika oynadı. Burak Yılmaz ise 90'da oyuna dahil oldu.

Lille'de 70 dakika sahada kalan ve yerini Niasse'ye bırakan Yusuf Yazıcı performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Milli futbolcu Fransız basını tarafından çok sert eleştirildi.

Maxifoot sitesi Yusuf Yazıcı'nın performansıyla ilgili "Yusuf Yazıcı için kötü bir akşam. Nerede duracağını bilemediği izlenimini verdi. Topa her dokunduğunda kendini çok az güvende hissetti." ifadelerini kullandı.

Footmercato sitesi ise "Maçta çok az görüldü. Bazı anlar etkileyici olmaya çalışsa da çoğu top kaybıyla sonuçlandı. Bu maça damga vuramadı ve 70. dakikada yerini Niasse'ye bıraktı." sözlerini kullandı.

Öte yandan Lille'in 21 yaşındaki golcüsü Jonathan David, bu sezon Fransa Ligue 1'de Messi, Neymar ve Mbappe üçlüsünden daha çok gol attı. Jonathan David 10 gole ulaşırken diğerleri 9 golde kaldı.

Bu sonuçla Monaco'nun puanı 19 oldu. Lille ise 17 puana ulaştı. Fransa Ligue 1'in 15. haftasında Monaco sahasında Strasbourg'u ağırlayacak. Lille ise evinde Nantes'i konuk edecek.

Geçen sezonu Fransa şampiyonu olarak tamamlayan Lille'de milli yıldız Yusuf Yazıcı, bu sezon forma şansı bulmakta zorlanıyor. Performansı düşüşe geçen oyuncu için Trabzonspor ihtimali konuşuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap