SON DAKİKA



Haber > Spor > Forvetsiz takımdan bu kadar

Forvetsiz takımdan bu kadar

28 Kasım 2016 Pazartesi - 08:30








Takımda, oyunda etkili olabilen oyuncularımız savunmada Durica, Zeki, orta sahada Onazi, forvet adamı olarak ise gayretli ve bir şeyler ortaya koyabilmek için varını yoğunu ortaya koyan Yusuf idi. Fakat keşke Yusuf çizgiye indiği zaman geriye çıkardığı toplarda biraz daha dikkatli ve bilinçli olabilse idi. Bunlar oyun içerisinde göze çarpabilen oyuncular olurken diğer oyuncularımız ise tüm gayretlerine rağmen topu bir türlü rakip kaleye sokamadılar. Bunda biraz da takımın oldum olası galibiyet yönünden stresli oluşu dolayısıyla oyunda yapılması gereken son hareketler konusunda rahat hareket edemediklerini gözlüyoruz. Gol pozisyonlarında elbette biraz da şansın yardımı olmalı, olmalı amma bu şansı sizin gayretleriniz de yaratmalı ve son hamlelerde daha akılcı olarak ortaya koyulmalı idi. Maç başında Gençlerbirliği'nin Trabzonspor karşısında ta ki bir oyuncusunun oyundan atılmasına kadar başa baş mücadele ettiğini gördük.

Hatta zaman zaman da Trabzonspor kalesinde tehlikeli ve etkili de oluyordu. Fakat 20. dakikada bir oyuncusunun dışarı atılmasından sonra inisiyatif Trabzonspor tarafına geçti. Geçti ama liglerin başından beri gol atma konusunda kısır ve beceriksizliğini bu maçta da sürdüren Trabzonspor bir türlü kendisine gerekli olan üç puanı getirecek golü beceriksizliği sayesinde bulamıyor. Ha atlamadan söyleyeyim, Ersun Hocam, Allah aşkına şu N’doye denen adamın yakasını bırak ne olur! Bu adam oynamasın, takım sahaya on kişi çıksın inan ki daha iyi olur. Bari bu sahada oyuncu var diye millet buna pas verip umuda kapılmaz.

Yok arkadaş, zorla olmuyor işte. Bütün millet sinir oldu kaldı vesselam. Bu arada, futbolun önemli bir etkenini atlamadan not etmem gerekir. Maçların başlarında yakaladığınız pozisyonlar maçın neticesine ve maç esnası moral motivasyonu konusunda çok önemlidir. Bero maçın ilk beş dakikası içinde yakalayıp da atamadığı pozisyonu eğer değerlendirebilseydi bu maçın hem seyri hem de sonucu farklı olurdu. Öyle ya sizin atamadığınız ve kullanamadığınız her pozisyon rakip takımın oyuna asılması yönünde motive olması demektir. Tabii on kişilik Gençlerbirliği takımının son dakikalarda bordo-mavili kalede yarattığı tehlikeler ve yararlanamadığı pozisyonları da ilave etmek gerekir. İşte bunlar sizin kullanamadığınız pozisyonların, rakibe verdiği ambiyansların ürünüdür. Neticede bir maçta daha galip gelemedik o kadar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap