SON DAKİKA



Haber > Spor > Formanın gücü derken...

Formanın gücü derken...

22 Kasım 2016 Salı - 09:30








Bu güne kadar alınan maçlardan sonra ortaya konulamayan futbol adına ne varsa, bunca zaafa rağmen galip geldiğimizde sarf ettiğimiz basma kalıp söz idi: ‘Formanın gücü’. Bakınca son maçlarımıza geçen hafta aynı deyimin sahalardan artık kaybolmaya yüz tuttuğunu yani Trabzonspor’un rakiplerinin bacaklarını titreten, aleyhinde bırakın olmadık penaltı vermeyi, carttan curttan sebeplerle kendisine olmadık pozisyonlarda faul dahi çalarken hakemleri kırk defa düşündürebilen faktör de yine ‘formanın gücü’ idi. Şimdilerde ise bırakın takımın gücünü sahada gelenin gidenin 3-5 attığı bir Trabzonspor’un dahi gücü kalmadı. Bunları yazarken elbette ellerimiz titriyor, gözlerimiz sulanıyor üzüntüden.

Trabzonspor gibi bir forma kendi sahasında oynuyor ve maçın başlarında yediği şapşalca bir golden sonra rakibinin alargasına gelip futboldan çıkıp çoluk çocuğun eskiden yer bulup oynayabildiği sokak aralarındaki mahalle maçına döndü oyun. Oyuna ‘Rakibin alargasına uyup’ derken kafadan atmasyon bir cümle kurmuş olmak için değil rakibin maç öncesi muhtemelen bulacağı golden sonra takip edeceğini planladığı fakat bizi de tuzağına düşürdüğü rezil bir kurgu. Sen kendi sahanda başlarda bu cıbıl adamlardan gol yersen tabii o da bu doksan dakikayı saha ve futbol dışına taşıyıp mahut doksan dakikayı ne edip edip yemeye çalışacaktır. E kabahat onun değil senin. Neden senin dersen... Bu N’doye’yi halen sahada futbolcu olarak tutmaya çalışıp ondan bir şeyler bekleyen kimselerin tek savunması vardır... ‘Denize düşen yılana sarılır’ özdeyişi bahane olur. Fakat gözünü sevdiğim yılan bırakın rakibini sokmayı korkutup üzerine bile adam çekemeyecek kadar futboldan nasipsiz bir adam. Dedik ya bunu futbolcu diye bu kulübe alanın, aldıranın...neyse Allah iyiliğini versin diyelim yine. Adamın vücudu dahi topa yatkın değil. Peki artık gözünü sevdiğim Ersun hoca bundan daha ne bekler? Olmaz neticede, böyle bir şey olmaz. Bir tek oyuncusunun dahi kaleye şut atma yeteneği olmayan bir ekip bu denli stres altında ve attığı bir avanak gole fit olan takımı asla yenemez. Yani bu takım böyle maç alamaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap