SON DAKİKA



Haber > Spor > Fenerbahçe'den Antwerp'i 3 golle yıktı

Fenerbahçe'den Antwerp'i 3 golle yıktı

05 Kasım 2021 Cuma - 09:34




UEFA Avrupa Ligi D Grubunda Fenerbahçe deplasmanda Antwerp'i 3-0 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Mert Hakan Yandaş, Max Meyer ve Mergim Berisha attı.





UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4’üncü maçında Fenerbahçe, deplasmanda Royal Antwerp’i 3-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı ve puanını 5’e yükseltti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 9’uncu dakikada Mert Hakan, 16’ncı dakikada Meyer ve 29’uncu dakikada Berisha kaydetti.

9’uncu dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında İrfan Can pasını ceza sahası dışındaki Mert Hakan’a verdi. Bu oyuncunun ceza sahası yayının hemen gerisinden sağ ayağıyla yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

16’ncı dakikada Fenerbahçe farkı 2’ye çıkardı. Antwerp yarı sahasının ortasında topla buluşan Meyer, pasını ceza sahası yayı önündeki Berisha verdi. Bu oyuncunun topuğuyla verdiği pasta topla beraber ceza sahası içerisine giren Meyer’in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

29’uncu dakikada Fenerbahçe, farkı 3’e çıkardı. Organize gelişen Fenerbahçe atağında İrfan Can’ın ara pasıyla ceza sahasına giren Mert Hakan, meşin yuvarlağı arka direkteki Berisha’ya yolladı. Bu oyuncu, yarım vole vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

37’nci dakikada Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda altı pasın hemen önünde iyi yükselen Min Jae’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.


65’inci dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Ani gelişen atakta Sosa’nın pasıyla hareketlenen Berisha, tek pasta Rossi’yi hareketlendirdi. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

81’inci dakikada Pelkas’ın pasıyla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içerisine giren Zajc’ın sağ çaprazdan dar açıda yaptığı vuruşta kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

88’inci dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Pelkas pasını ceza sahası dışındaki Berisha’ya verdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 5'e yükseltti ve 6 puanlı Olympiakos'ın ardından 3. sırada yer aldı.


Vitor Pereira: Kayıplardan sonra bu özgüveni vermemiz gerekiyordu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ”Kaybettiğimiz haftalardan sonra bu öz güveni takıma vermemiz gerekiyordu. Gruptan çıkmak için savaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Royal Antwerp karşısında alınan galibiyetin takımın öz güvenine katkı sağlayacağını söyleyen Pereira, “Maçtan önce de söylemiştim. Ligde yüksek kalitede oynadığımız maçlar vardı. Frankfurt maçı da bu seviyedeydi ama futbol sadece taktiksel şeyler değildir. Kalitenizi sergilemek için çoğu zaman öz güvenli olmanız gerekir. Kalite, öz güvenle gelir. Kaybettiğimiz haftalardan sonra bu öz güveni takıma vermemiz gerekiyordu. Tabii ki Trabzon, Alanyaspor ve Konyaspor maçları farklı maçlardı. Bugün bizim için 3 puanı kazanmak çok önemliydi. Gruptan çıkmak için savaşmaya devam ediyoruz. Bizim için en önemli maç, bir sonraki maç” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI OLMAK İÇİN HER ŞEYE SAHİBİZ”

Son haftalarda alınan sonuçların ardından üzerinde bir baskı hissedip hissetmediği üzerine gelen bir soruya ise deneyimli teknik adam, “Benim takımımdan, oyuncularımdan ve taraftarlarımızdan hiçbir şüphem yok. Başkanımızın tutkusundan da öyle. Başarılı olmak için her şeye sahibiz. Yapmamız gereken dengeyi doğru koruyup doğru yolda devam etmek” şeklinde cevap verdi.


İrfan Can Kahveci’nin gösterdiği performansla ilgili de konuşan Pereira, “İrfan’ın kalitesini biliyorsunuz. Gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Sakatlandı ve uzun süre aramızda yoktu. Şimdi fiziksel durumunu toparlıyor. O kalitesini sahaya katabilir. Topla birlikte karar verme becerisi gerçekten çok iyi. Oyuncular bazen fırsat geldiğinde kendilerini gösterirler. O fırsata elleri ve beyinleri ile sarılmaları gerekir. Oyuncularımın performansından dolayı mutluyum. Umarım bu şekilde devam ederler” açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap