SON DAKİKA



Haber > Spor > Fatih Terim maç sonrası Şenol Güneş kararına ateş püskürdü: Bu Ayyıldız’ı, Şenol’da bende göğsümüzde taşıdık

Fatih Terim maç sonrası Şenol Güneş kararına ateş püskürdü: Bu Ayyıldız’ı, Şenol’da bende göğsümüzde taşıdık

12 Eylül 2021 Pazar - 23:30




Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 2-2 berabere biten Trabzonspor maçının ardından konuştu. Terim, özetle şu şekilde konuştu. Terim'in özellikle milli takımla ilgili söyledikleri çok konuşulacak cinsten.





TRABZONSPOR MAÇININ DEĞERLENDİRMESİ

Fatih Terim, Trabzonspor maçı için ''İlk yarı için düşündüğümüz çalıştığımız, uygulamayı istediğimiz bir yapıyla oynadık. Açıkçası, 2 tane attık ama çok daha pozisyon kaçırdık. Geçen haftada söyledim. Devre arasına 2 – 0 girmek, ikinci devre başka oyun oynamak demektir. 2 – 1 girince başka oyun oynuyorsunuz. Maalesef.. Orta saha oyuncuların takip etmemesi, topun bizde kalmasını sağlamamamız, telaş, panik ve olay çok başka olabilirdi. Buna rağmen 2. Yarı gole kadar çok pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. Biz yine yakaladık. Yine pozisyonlar bulduk ancak, yakaladığımız pozisyonlarda 2 farkı bulamadık. Babel’in, Halil’in, Kerem’in var. Böyle olunca rakip hep sonuçta Trabzonspor ile oynuyorsunuz. Çok iyi kadrosu var. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler. 60’larda maalesef gol yedik. Ondan sonra tekrar kazanabilir miydik. Evet. Tekrar pozisyonlar bulduk. Genliğin verdiği o dinamizm, o enerji yüksekse, onun verdiği telaş, panik, acele etme, koruma iç güdüsü beraberinde gelecektir. Bunları da aşacağız. Onları da daha farklı kazanmaya, yememeyi istiyoruz. Birde buna devre arasında, Kılınç’in sakatlığı esasında bizim aklımızda olmayan değişikliğe mecbur etti. Alt adalesinde yediği darbe sonucu ‘Hocam oynayamam’ deyince mecburen değiştirdik. Dolayasıyla 2 haftada 4 puan kaybettik ama deplasmanda da olsa oynadığımız ilk yarıda ki oyunun süresini arttırmamız gerekecek. Daha çok topun bizde kalmasını sağlamamız gerek. Her topu geçiş hücumu oynayamazsınız. İlk yarıda bizim hatalarımızdan bir tanesi, her topun çabuk hücum, her topu sonuçlandırma gibi telaş ve panik, veya hızlı oyun içinde oynamamız gerekmiyor. Orada hata yaptık. Ama genel olarak bugün de geçen haftada kazanmamız gerekirdi. Üzgünüz puan kaybettiğimiz için tabiki.. Böyle bir beklentimiz veya beklememiz yok. Bugün 3 puan alamadığımız için üzgünüz. Kaybeden biziz. 2 puan kaybeden. Geçen haftada 2 puan kaybeden biziz. Muhakkak ki bir zaman onlara gerekiyor ama, lig de devam ediyor. Kaybetmeden devam etmek. 4 maç oynadık 3’ü deplasmanda, biri Trabzon’da. Ligde en fazla maç oynayan biziz. Bir çok sebep sayabilirim ama açıkçası bugün Barış, Sasha olsaydı, Arda tecrübesini sahada kullansaydık, müsait olan orta sahada Feguouli’yi kullanabilirdik. Bir bütün olarak düşündüğümüzde bazı oyuncuların tekrar düzelmesi ve yardımcı olması lazım. 1 numara da 2 numarada da yardımcı olması lazım. Yarın idmanımız var, Perşembe günü çok önemli takımla oynayacağız. Hafta sonu tekrar maçımız var. Her oyuncudan faydalanmayı düşünüyoruz.'' açıklamasını yaptı.

MİLLİ TAKIM’DA HOCA DEĞİŞİKLİĞİ VE ŞENOL GÜNEŞ İLE YOLLARIN AYRILMASI

Şenol Güneş kararı için ise ''Bir defa, olayları, izliyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz bu güzel tesisin ismi Şenol Güneş Tesisi. Türk futboluna bu kadar hizmet etmiş arkadaşımız. Kazanılır, kaybedilir, kritikleri yapılır, beğenilir beğenilmez eyvallah. Bir itibarsızlaştırma, bir yaralama, acıtma, hiç hoş değil. Bunu hak etmedi. Ne o ne de arkadaşları. Saygıyla anmasını, sevgiyle gönderilmesini bilmeliyiz. Şenol Güneş, bu ülkeye hizmet etti. Herkesten fazla ister kazanmayı, Yanlış yaptı, doğru yaptı eyvallah. Sevapları her halde çok fazla. Bu nedir? Yoksa, gelip görev yapmak istenmek, nasıl doğalsa, Allah’a ısmarladık ayrılma doğal. Ayıp ediyorsunuz. Hocaya, Şenol hocaya, arkadaşlarına ayıp ediyorsunuz. Bu bir. İki arkadaş dört tane maç var. İddiamız var. Gidebilir miyiz, evet. Norveç’i yendiğimizde Play Of, bir şeyler yakalayabiliriz. Biz bunlara konsantre olmamız gerekirken, şimdi başladık kim gelir.  Milli takımımızın etrafında hep beraber toplanmalıyız. Onlara moral olmalıyız. Bu bizim milli takımımız. Sen geldin, ben gittim, Yabancı geliyor, yerli geliyor. Bırakın onlar kafasına göre rahat seçsin. 4 maç. 4 maçtan sonra başka program yapılır, yeni yapılanma olur. 3 hafta sonra maç oynuyorsunuz. Nedir bu kendi kendimize yaptığımız harakiri. Bırakın insanlar sağlam kafayla karar versinler. Biz bu 4 maçta milli takımın, Federasyonun, çocukların yanında olalım.  Bugün her türk, her maçtan evvel İstiklal marşı okuyor. Bu Ayyıldız’ı, Şenol’da bende göğsümüzde taşıdık. Sonra hoca olarak taşıdık. Bizden çok siteyen kim olabilir. İşin teknik boyutu, geberttiniz, işin ekonomik boyutu öldürdünüz. Bir sakinleşelim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, 4 maç var her şey değişir. Bu konuştuklarımızı gülerek anarız. Daha dur bakalım. Hakem düdüğü çalmadı. Hani biz bitti, demeden bitmez. Tam zamanı arkadaşlar lütfen.'' açıklamasında bulundu.


Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap