SON DAKİKA



Haber > Spor > Euro 2016 iptal mi?

Euro 2016 iptal mi?

14 Kasım 2015 Cumartesi - 13:19




Paris'i vuran terör saldırıları Haziran 2016'da Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın geleceğini tehlikeye attı.





Ülkede 3 gün yas ilân edilirken hafta sonu oynanacak tüm spor karşılaşmaları iptal edildi. Okullar ikinci bir açıklamaya kadar tatil..55 yıl sonra ise olağanüstü hâl ilân edildi. Bunlar Fransa'daki saldırıların hayatın dinamiklerine etkileri..10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın akibeti de merak konusu oldu. Turnuvanın tehlikeye girdiğiyle ilgili henüz bir açıklama yok ancak Fransa'dan gelen haberler EURO 2016'nın zaten sürekli tehlike altında olduğu yönünde.

Bu arada Fransız L'Equipe gazetesinde yer alan habere göre, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet (üstte), ev sahipliği yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) finallerinin tehlikeye girdiğini açıkladı. Le Graet, "EURO 2016 için zaten endişeler vardı. Artık görülüyor ki bu endişeler güçlendi" diye konuştu.Dün akşam Paris'te saldırının düzenlendiği bölgeye hiç de uzak olmayan bir yerdeydim. Ortadoğu muhabiri olmam sebebiyle, etrafta askeri araçlar, polis arabaları gördüğüm, ambulans sirenlerini işittiğim anda bunun bir terör saldırısı olduğunu anladım. Çünkü tehditler vardı. Birgün olacaktı. Bekliyorduk. İşin sportif boyutu için ise çok erken. Henüz cenazeler defnedilmedi bile... Ancak EURO 2016 zaten bir şekilde tehlike altındaydı. Yoğun güvenlik önlemleri altında ve korkuyla oynanacaktı. Patlamalardan birinin Stade de France'ın yakınında yaşanması aslında işin sportif boyutuna da darbe vurmak için... Fransa - Almanya maçı yarıda kalsın diye yapıldı bence. Hayatın her anlamında darbe vurmak istiyorlar, sporu da buna katıyorlar. Şu an için kimse turnuva hakkında konuşmuyor. Bir süre sonra mutlaka bunun konusu da açılacaktır. Ancak Fransa'nın saldırılara boyun eğip de EURO 2016'dan vazgeçeceğini sanmam."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap