SON DAKİKA



Haber > Spor > Eto'o rekora koşuyor

Eto'o rekora koşuyor

13 Aralık 2015 Pazar - 13:08




Antalyasporlu Eto'o Süper Lig'de art arda 8 maçta gol atan 2. yabancı oyuncu oldu.





Antalyaspor'un golcüsü Eto'o rekor peşinde... Antalyaspor’un Mersin İdman Yurdu karşılaşmasına teknik sorumlu Mehmet Uğurlu ile birlikte hazırlayan Samuel Eto’o, kırmızı-beyazlıların 2-0 yenik durumdan 3-2 kazandığı maça da damgasını vurdu. Eto’o, 90 dakika boyunca oyuncu değişikliği, takım arkadaşlarının sahadaki dizilimine Mehmet Uğurlu ile karar verdi. Hafta boyunca da takım arkadaşlarını çalıştıran golcü futbolcu, Mersin İdman Yurdu maçındaki hırsıyla da dikkati çekti.

Antalyaspor’un kaleci Fornezzi’nin 23’üncü dakikada kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kaldığı maçta 2-0 yenilgiden skoru 2-2’ye getirdiği golü kaydeden Eto’o, Spor Toto Süper Lig’de 13. golünü kaydetti. Kamerunlu yıldız Mersin İdman Yurdu filelerini havalandırarak gol serisini 8 maça çıkarttı. Fenerbahçe’nin Brezilyalı golcüsü Fernandao ile birlikte Süper Lig’de üst üste en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanına sahip oldu.

Eto’o, bu golle lig tarihinde Hakan Şükür, Burak Yılmaz ve yabancı futbolcu Fernandao ile üst üste 8 maçta gol atma rekorunu paylaştı. Kamerunlu yıldız, Antalyaspor’un 16. haftada Trabzonspor’la deplasmanda oynayacağı karşılaşmada gol atarsa lig tarihinde bir sezonda üst üste 9 gol maçta gol atan Metin Oktay ve Saffet Sancaklı’yı yakalayacak.

ÜÇÜNCÜ FUTBOLCU OLACAK

Attığı 13 gol ve 3 asistle gol krallığında lider konumda bulunan yıldız futbolcu Türkiye rekorlarını alt üst ediyor. Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ lakaplı oyuncusu Metin Oktay Galatasaray formasıyla 1962-1963 sezonunda, Saffet Sancaklı ise Kocaelispor formasıyla 1995-1996 sezonunda üst üste 9 hafta fileleri havalandırmış ve bu alanda rekoru elinde bulunduran iki futbolcu unvanına sahip olmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap