SON DAKİKA



Haber > Spor > Eti ne, budu ne!

Eti ne, budu ne!

27 Ekim 2016 Perşembe - 10:30








Kupa maçında Rizespor’un rakibi Fethiyespor’un eti budu belli. Zaten Fethiye takımı uzun bir otobüs yolculuğu sonrası Rize’ye gelmiş, kadro sıkıntısı yaşayan, ligde de sancılı günler geçiren bir ekip. Muğla temsilcisi maç boyunca oyunu hiç çirkinleştirmeden, elinden gelen mücadeleyi sahada gösterdi. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bize gelince; Hikmet hoca haklı olarak kupa maçında rotasyona gitti. Ligde şans vermediği birçok oyuncuyu sahaya sürdü. Aralarında öyle isimler var ki; bal yapmayan arılar gibi, sadece vızıldadılar durdular. Bu isimleri bireysel olarak tek tek yazmanın bir anlamı yok. Şimdi ben düşünüyorum da, her sezon başı 15 – 16 oyuncu yerine 7-8 kaliteli isim alınsa fena mı olur? Alınan oyuncuların kapasitesi belli, bundan fazlasını kaldırmıyor, burası da Hikmet hocanın dediği gibi ‘çocuk yuvası’ değil. Yetiştir, yetiştir... Nereye kadar? Sürahi başına kadar dolmuş; almıyor, boşa gidiyor o güzelim sular. Fethiyespor biraz dirençli ve akıllı olsa; göbekten dikine araya atılan toplarla rahat gol bulurdu. Bizim defans dörtlüsü birkaç kez sallandı ama rakibin beceriksizliği sayesinde yıkılmadı. Bu tip kupa maçları, kendilerine verilen şansı iyi kullanma adına bir çok oyuncu için velinimettir. Bu nimetten en çok faydalanan isim ise Recep Niyaz oldu. Hikmet hoca onu defansın önüne basit bir şekilde ‘alver’ de kullandı.

Bu kostüm ilerde genç oyuncunun üstüne yapışırsa hiç şaşırmam. Maç boyunca gayet başarılı oldu. Bir diğer sivrilen isim ise Polonyalı forvet Tuszynski. Çocuğu Rize’de dünyaya geldikten sonra hem moral hem de fizik açısından vites yükseltti. Attığı gol, gösterdiği mücadele, “Ben her zaman bu takımın 18’inde olurum” mesajı ile eşdeğer. Oyuna sonradan giren Furkan ve Muhammed alkış alan diğer genç oyuncular. Kupada, gruplarda yolumuza devam edeceğiz. Tıpkı geçen sezon olduğu gibi. Bu sezon kadro yeterliği açısından biraz daha alternatifi olan bir ekibiz. Gruplarda mutlaka yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmak gerekiyor. Aksi takdirde lig maçlarında kaçan puan ve ekonomik boyut çok fazla oluyor. Bunun bir de sakatlığı var. Hülasa kelam; Rizespor, evinde zayıf rakibi Fethiyespor ile antrenman maçı yaparak farklı kazandı ama birçok isim “Ligde hoca bana neden forma vermiyor? Beni niye oynatmıyor?” demeyi aklının uçundan bile geçirmesin. Çok ama çok çalışmaları gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap