SON DAKİKA



Haber > Spor > Eşi benzeri yok!

Eşi benzeri yok!

19 Aralık 2016 Pazartesi - 13:29




Dolgu işlemleri 2011’de başlanan, temeli 2013 yılında atılan Trabzonspor’un yeni yuvası dün kapılarını açtı. Stat çatısı, çimleri ve dolgu alanına yap





Trabzonspor yeni stadı Akyazı'ya geçmek için yıllar aylar, günler saydı ve nihayet dün murada erdi. Bordo-mavili camia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı görkemli törenle Akyazı'sına kavuştu. Dolgu işlemlerine 2011, inşasına ise 2013'de başlanan ve denizin üzerinde yapılmış olması nedeniyle 'Türkiye'de bir ilk' olma özelliği kazanan Şenol Güneş Stadı bugünlere nasıl geldi? İşte tüm detaylar...

8 TEKNİK ADAM, 2 YÖNETİM GÖRDÜ

İnşaatın başladığı Kasım 2013'ten bu yana Trabzonspor, Akyazı Arena'nın yapımı sırasında 8 teknik adam değiştirdi. Bu süre zarfında Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı (2), Halilhodzic, Ersun Yanal (2), Şota ve Sadi Tekelioğlu görev yaptı. Stadyumun inşaatı İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi sırasında başladı ve Muharrem Usta yönetimi döneminde tamamlandı.

ÇİMLER İTALYA'DAN ÖZEL GETİRİLDİ

Şenol Güneş Stadı'nın çimleri İtalya'dan özel getirildi. Milano'dan 28 özel soğutmalı tır 'la getirilen çimler, 8 bin 400 metrekareye serildi. İlk çim ise 28 Kasım tarihinde Akyazı'nın yüzeyine bırakıldı. Yaklaşık 10 gün süren doğal çimlerin seriminin tamamlanmasından sonra özel hibrit çim ekibi ile zemin tamamlandı. Akyazı'nın çevresinde altyapıda eğitim görecek gençlerin kullanacağı sahalara da hibrit çim serildi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap