SON DAKİKA



Haber > Spor > Ersun Hoca'm "Öyle diyorsun ama"...!

Ersun Hoca'm "Öyle diyorsun ama"...!

06 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:26








Evet hocam, “Ben sonuca bakmam, sürece bakarım” sözü ile tam olarak neyi kast ettiğini anlayamadık ama, sanırım ‘Süreç’ten kastın, gelecek olan takım yatırımından bahsettin. Yani anladığımız kadarıyla; Geleceğin takımını kafanda yormakla meşgulsün.  Olabilir, belki çok doğru da olabilir.

Fakat sen bu şehirde ikinci defa teknik adamlık yapıyorsun. Trabzon’un yapısını çok iyi bilen bir kimse olman dolayısı ile insanlarımızın olur olmaz mağlubiyetleri pek te hazmedemediğini de bilmen gerekir. Hatta, yanlış yorumlara da bu ara mahal vermemen gerekir.

Geçen gelişinde Trabzonspor taraftarı senden, senin adaletinden, performansından çok memnun idi. Elinden alınan şampiyonluğu daha doğrusu kaçan şampiyonluğu da unutmadı. Elbette bu sefer de senden aynı performansı bekliyor, onların da en doğal hakkıdır. Fakat şu sıralar bazı maçlarda alınan gereksiz ve üzücü mağlubiyetler senin için “Acaba hoca geçen dönemdeki performansını nerede bıraktı?” şeklinde tereddütleri peşinden getiriyor.

Bakın Trabzonspor takımına sezon başlarında Trabzon kökenli yeni elemanlar kazandırma ve alt yapı koordinatörü ile yakın temasın fevkalâde taktir toplamış iken, şimdilerde bu düşüncelerden tamamen uzak yine aşırı yabancılaşma konseptini gündemlere taşımış olman; Doğrusu, “Acaba Ersun hoca alt yapıyı da unuttu mu?” şeklinde sevimsiz tereddüt ve istifhamları peşinden getiriyor.

Bakın, Trabzon’un alt yapı örneği olan bir “Erdoğdu Anadolu Lisesi” gerçeği var ortada. Bu okulun oyuncuları ise tamamı Trabzonspor ve 1461 Trabzon alt yapı kökenli. Demek ki bazılarının iddia ettiği gibi “Trabzon futbol tarlası kurumamış”. Halen bu tarlada yetişen nadide çiçeklerimiz var. Şimdi tüm Trabzon kamuoyu merakla beklemektedir. Bu gençler Dünya şampiyonu olurken, Trabzon futbolu da son yıllarda bazılarının hor bakması ile ‘alt yapı yoksunu(!)’ şeklinde görülürken, birden bire bir Dünya şampiyonu ortaya çıkıyor.


Peki, bakalım acaba bu çocuklardan kaç tanesi bu yelpaze içerisinde yer alacak, kaç tanesi değerlenecek, kaç tanesi kazanılma konseptine dahil edilecek? Trabzonspor’un Beşiktaş maçındaki ruhsuz halini hep beraber gördük. Takım lig’de bir var bir yok. Ama Trabzonspor takımında ne yazık ki bir tek Trabzon’lu genç yok. Evet, diğer şehirlerin çocukları da bizim evladımızdır fakat Trabzonspor nev-i şahsına mahsus bir ekol iken, bu ekolü maalesef kendi insanları elleri ile kaprisleri uğruna bozdular.

Hocam bizim yani Trabzon halkının sizden en büyük beklentisi her türlü yan ve yarık işlere açık Güney Amerikalı, Afrikalı oyuncuları değil, yerli ve Trabzon kökenli oyuncuları arayıp bulup, bu takıma eski veya daha doğrusu gerçek ruhu ile oynayan Karadenizlilik potansiyeline sahip oyuncuları kazandırmanızdır.

Ha, siz yine de başta söylediğiniz gibi ‘Süreç’ peşinde olun. Eğer bu süreçten kastiniz ‘Geleceğin ekibi’ anlamında ise Allah kolaylık versin, yolunuz açık olsun. Bizler de elimizden bir şey gelirse, bu yolda size destek çıkalım. Fakat “Erdoğdu Anadolu  Lisesi” sonucunun ise sizlere ve de tüm futbol adamlarına bir şeyler ifade edeceğini umarız.

Trabzon insanının isteklerini sizin gerçekleştirecek kapasitede ve bilgi birikiminde olduğunuzu da yakinen biliyoruz. Fakat dedik ya; Bazılarının maddi kazanç peşinde koştuğu, futbolcular sırtından menajer ve yan kuruluşların ne büyük paralar çarptığı bilinen bu dönemde, bu kasisli yolları aşıp hakikaten Trabzon için ‘Geleceğin Trabzonspor’unu istediğiniz taktirde kurabileceğinize’ son derece inancımız var. Bunun için sabır ve zamanın süreç içerisinde gereğini de biliyor, bu yolda bizlerin de sizin ardınızdan elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Yeter ki; Her çabanız iyi niyetli ve sağlam temelli bir Trabzonspor kurmak üzerinde olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap