SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsaneye sahip çıkmak

Efsaneye sahip çıkmak

20 Eylül 2016 Salı - 11:20








Tribünleri ayakta, taraftarı coşkulu, futbolu çabuk oynayan bir şehir vardı. Bir zamanlar vardı... Şimdi o şehir kayıp. Üzerinde bulutlar karardı, hava neredeyse patlayacak.. Trabzonspor üç haftadır kaybetti sanıyoruz.

Oysa ki Trabzonspor yıllardır çıkış arıyor. Başkan Usta, parasal anlamda elinden geleni yapıyor. Kendisinden önce kesilen faturaları ödemek zorunda bırakıldı. Buna diyecek yok ancak mevzubahis futbol ise camiaya yol göstermek gerek. Ersun Hoca 4-1-4-1 sistemiyle neden oynadı, niye 3-4-3 değildi konularına hiç girmeyeceğim çünkü ortada bir takım yok! Kulüp bizim, sonuna kadar destek  olacağız çünkü bizler Trabzonspor kazandığında sevinen insanlarız. Ancak yapılan yanlışları da yok sayamayız. Alanyaspor karşısında 3-0 yenilen bir Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında nasıl bir futbol oynayacak?

Alanya dediğimiz kulüp küçük bir ilçenin tek sezonluk turistik takımı. Sen Avrupa fatihi Karadeniz Fırtınası neredesin?! Lig başlarken Trabzonspor süper olacak diye beklemedik çünkü bu yeni kurulmuş bir takımdı, eyvallah. İspanyol takımları gibi tıkır tıkır pas yapan bir Trabzonspor da hayal etmedik ama milyon dolar ücret alıyorsan futbolu futbol gibi oynayacaksın! Ersun Hoca eloğludur, eleştiriye kulak asmaz, işini daha iyi yapar dedik. Kendi kadrosunu kurdu, scout ekibi kurdu. Her şey güzel olacak diye bekledik. Önce Antep, sonra Osmanlıspor, şimdi de Alanyaspor’a puan verdik. Alanya’dan yediğimiz üç golde de Ersun Hoca’nın tekniği, sistemi her şeyi yok oldu. Kaleci Onur’un önünde defans oyuncuları etkisiz kaldı. Scout ekibinin aldığı 7 oyuncudan sadece Onazi ve Castillo banko oynuyor. Geriye kalan 5 kişi balon transfer. Şehirde herkes bir konuda hemfikir; Trabzonspor futbolcu se-çe-mi-yor! “Scout” kelimesi İngilizcede “Keşif/İzleme” demektir. Büyük kulüpler sadece altyapıdan gelen oyuncularla yetinmez, futbolu bilen adamları başka ülkelere gönderir ve genç yetenekleri keşfeder. Bizim scout ekibi oyuncu seçmede sınıfta kaldı.

İyi kaptan fırtınalı havada belli olur Sayın Usta, Trabzonspor’u dev dalgalardan kurtarırsanız şehir sizi baş tacı eder. Ancak Trabzonspor’da şu an futbolu bilen adamlar yok. Trabzonspor’u içeriden gölge adamlar yönetiyor. İdarecilere yanlış bilgi veriyorlar. Scout ekibi de bu yüzden başarısız oldu, yönetim de bu yüzden fire verdi. Hacıosmanoğlu göreve geldiğinde transfer yapmadan önce personel  temizliği yaptı. Camia buna dikkat etmeli. Mustafa Akçay, Şenol Güneş gittikleri  takımlarda destan yazıyor ama Trabzonspor’a asla dönmeyiz diyor.  Neden?! Demek ki A takım binası yeniden inşa edilmeli. Yeşil sahaya ayak basmamış, tesislerin havasını solumamış yöneticilerle bu iş olmaz Sayın Başkan... Futbolu bilen adamlar lazım. Trabzonspor’umuzu yüceltecek insanlar bu şehrin kendi öz evlatlarıdır. Futbol topuna ayak vurmamış insanlar var scout ekibinin içinde. Scout ekibi futbol oynamış insanlardan olsun, teknik heyetin tamamı olmasa bile bir kısmı Trabzonlu olsun, alt yapıdan çıkacak oyuncuların her biri İbanez’den daha istekli ve daha heyecanlı oynar buna emin olun. Bu takımın forveti aheste oynayan Koreli Suk mu olacaktı? Dünyada futbol değişiyor, topu rakibe kaptırdığınızda geri alma süresi 3-4 saniyeye düştü. Futbol artık hücum hattının önünde oynanıyor. Başarı Trabzonlunun genlerinde vardır Sayın Başkan. Trabzon’da olanı uzaklarda aramaya gerek yok. Sanayisi olmayan bu şehrin tek büyük şirketi Trabzonspor’dur, neşe kaynağımız bordo mavili kulüptür. Karadenizliler, gurbette başı dik yürüyorsa Trabzonspor o gün maç kazanmıştır demektir. Menfaatçilere aman vermeyelim Sayın Başkan. Başarılı olalım ki şehrin yüzü gülsün.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap