SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsane olmaya geldim

Efsane olmaya geldim

14 Ekim 2015 Çarşamba - 10:22




Okay Yokuşlu Trabzonspor Dergisine açıklamalarda bulundu.





Stilini Chelsea’dan Nemenja Matic’e benzeten Trabzonspor’un genç oyuncusu Okay yokuşlu, “Her zaman değer göreceğime inandığım yerde olmak istediğim için Trabzonspor’u tercih ettim” dedi.

Kadir Gecesi doğmuş. Dedesi futbola ilgisini daha çok küçükken anlamış. 7. yaş gününde babası onu Karşıyaka’nın alt yapısına yazdırmış. Sokak aralarında top oynayıp akşam hâlâ eve gelmeyen bir çocukluk dönemi geçirmiş. Karşıyaka Spor Okulu, Altay, Kayserispor derken şimdi Trabzonspor’da. Annesinin dualarıyla zirveye uzanan ama içinde şampiyonlukların da, gözyaşlarının da bulunduğu inişli çıkışlı bir hikâyesi var onun. Hedefi büyük. Bordo-Mavili takımda efsane olmak kadar büyük.

Futbola Karşıyaka’da başladığını biliyoruz. Ama nasıl başladığını bilmiyoruz…

Yedi yaşına bastığım gün babamla sokakta yürürken birden ona ‘futbol oynamak‘ istiyorum dedim. Babam da yeteneğimin farkındaydı ve bu isteğime kayıtsız kalmayarak bana güzel bir doğum günü hediyesi vermiş oldu. Ailemin desteği ile futbol yaşantım Karşıyaka’da başladı. Ama bu maceram çok uzun sürmedi. Bir sene Karşıyaka Spor Okulu’na gittim ve ardından bir yıl ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra tekrar Karşıyaka’ya devam ettim ve oradan Altay’a geçtim.

Topla olan iyi ilişkin Karşıyaka Spor Okulu’nda mı başladı?


Hayır… Orada belki biraz daha geliştirdim diyebilirim. Ben sürekli mahalle maçları oynardım. Eve girmezdim akşamları. Sokakta oynanan topun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Futbol oynamak isteyen gençlere inanılmaz katkısı oluyor. Hatta şimdi, özellikle şehirlerde büyüyen ama futbolu çok seven çocukların bu anlamda eksik kaldığı kanaatindeyim. Altay’da oynarken bile sürekli sokakta top koştururdum.

15 Ocak 2010 tarihinde Altay’a 2 yıllık profesyonel imza attın. Bu transferden aldığın parayı ne yaptın?

İlk paramla evimize bir süs eşyası aldım. Bizim ailede adettendir; ilk kazandığımız parayla eve güzel bir şey alırız.

Söz gollerden açılmışken, 2013 yılında U20 takımı ile Avustralya’ya karşı attığın golü de sormak istiyorum. Çok konuşuldu. Senin ağzından dinlemek isteriz o golü de…

Hüseyin Avni Aker’de oynadığımız Dünya Kupası maçıydı. Nasıl anlatayım bilmiyorum sadece çok güzeldi diyebilirim. Taraftar coşkulu ama o an biraz da tepkiliydi bize. Çünkü oyun 1-1’di. Son dakikalarda aşırtma vuruşla ikinci golü attım. Trabzonspor’a transfer olduğumda da ilk maçımda Rabotnicki’ye gol attım. Yine o kaleydi. O kaleyi seviyorum


Neden Trabzonspor’u tercih ettin?

Her zaman değer göreceğime inandığım yerde olmak istediğim için burayı tercih ettim. Beni en çok isteyen kulübün Trabzonspor olduğunu gördüm ve geldim.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap