SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsane isimler derbiyi yorumladı

Efsane isimler derbiyi yorumladı

26 Aralık 2016 Pazartesi - 09:40




Efsane isimler Trabzonspor'un Fenerbahçe maçını tüm çıplaklığıyla değerlendirdiler.





ALİ KEMAL DENİZCİ

Zeytin dalı için biçilmiş kaftan

Fenerbahçe, kadrosu iyi olmasına rağmen iyi futbol oynayamıyor. Trabzonspor için bu tür maçlar bir şanstır. Bordo-Mavili ekibin küskün taraftarına kendini affettirmesi için önemli bir fırsat. Taraftarını havaya sokmak, onlara tekrar Trabzonspor’u sevdirmek için bu maç biçilmiş kaftan. Oyuncuların bu düşünceyle sahaya çıkması, 'yenebilirim' düşüncesiyle mücadele etmesi gerekiyor ki bana göre Trabzonspor Fenerbahçe’yi yenebilir. O inançla mücadele ettiği sürece Fenerbahçe’nin Avni Aker’den çıkabileceğini düşünmüyorum.

BEKİR BARÇIN

Castillo ve Yusuf faktörü


Trabzonspor orta sahayı kalabalık tutup rakibin oyununa müsaade etmemeli. Çünkü Fenerbahçe’nin önde Sow ve Emenike gibi çok önemli silahları var. Ersun hoca bu karşılaşmada Yusuf Yazıcı ve Castillo’ya şans vermeli. Castillo’nun hızıyla Yusuf’un öne oynama becerisini birleştirip rakip savunmasını öne çıkarmasına izin vermemeli. Yusuf Yazıcı aldığı süre içinde hazır olduğunu gösterdi. Dikine oynayabilen, oyun becerisi yüksek bir oyuncu. Ayrıca Yusuf Erdoğan’ı da 90 dakika oyunda tutması gerekir.

İLYAS AKÇAY

Taraftarlardan destek gelirse...

Trabzonspor Fenerbahçe maçını kazanması için bugüne kadar ortaya koyduğu mücadelenin katbekat üzerine çıkması gerekiyor. Fenerbahçe galibiyete daha bir yakın duruyor. Fakat derbi maçların havası çok farklı. Trabzonspor, mazisinde elde ettiği başarılarla dördüncü büyük takım. Bunun yanında Trabzonsporlu oyuncuların derbi maçlarına karşı iyi bir konsantre olması avantaj olarak görünüyor. Taraftarının da desteğini iyi bir şekilde alması durumunda Bordo-Mavililerin maçı kazanmaması için ortada bir neden görmüyorum.

İSKENDER GÜNEN


Saldırgan değil bekleyen olmalı

Trabzonspor bu sezon hem Galatasaray hem de Beşiktaş maçında doğru oyun stratejisi ortaya koydu. Bordo-Mavili ekip her iki maçta da oyunu kendi sahasında kabul edip savunma güvenliğini ön planda tutmayı yeğledi. Eldeki kadroya göre de doğru olan buydu. Bu akşamki rakip Fenerbahçe gerek kadro gerekse oyun olarak daha önde görünüyor. Bu yüzden Trabzonspor 'saldıran değil bekleyen' bir kurgu ile sahaya çıkmalı. Yani çabuk ve öne oynayarak pozisyon bulmayı hedefleyen bir takım görüntüsü vermeli. Fener gibi bir rakip karşısında doğru oyun stratejisi bu olacaktı.

MİRAÇ ÖZAĞCI

Yenemiyorsan yenilmeyeceksin

Yenemiyorsan yenilmeyeceksin Fenerbahçe’nin iyi kadrosu varmış, Trabzonspor kötü oynuyormuş, bunlar bana göre bu müsabaka için kâğıt üzerinde kalanlar. Kağıt üzerinde kalmayanlar ne mi olmalıdır? Öncelikle Trabzonspor güçsüz kadrosuna rağmen haddini bilerek Fenerbahçe karşısında oynamalıdır. Yine Fenerbahçe’den daha çok koşup daha iyi mücadele etmelidir. Her şeyden önce oyunu kendi alanında kabul etmeyip, geriye yaslanmamalıdır. Oyunu mutlaka ikinci bölgede kurmalıdır. Ben yine de şunu söylüyorum: Bu gibi maçlarda yenemiyorsan, yenilmeyeceksin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap