SON DAKİKA



Haber > Spor > Efsane futbolcu Pele'den kötü haber

Efsane futbolcu Pele'den kötü haber

04 Aralık 2022 Pazar - 12:48




Efsane futbolcu Pele'den kötü haber geldi. Pele'nin vücudunun bir yıldan fazladır gördüğü kemoterapiye cevap vermediği ve palyatif bakıma alındığı duyuruldu.





Brezilya'nın köklü medya kuruluşlarından biri olan Folha de Sao Paulo'nun haberine göre Pele'nin Eylül 2021'den bu yana kolon kanseri nedeniyle kemoterapi gördüğü aktarıldı.

Haberlerde, efsane futbolcunun Salı günü rutin testler için gittiğini söylediği hastanede vücudunun kemoterapiye yanıt vermediği ve yoğun bakıma kaldırılmadan ağrı ve nefes darlığının giderilmesi için önlem alındığı bildirildi. .

Palyatif bakım, ciddi bir hastalık ile yaşamak zorunda olan ve iyileşme şansı çok az olan hastalarda semptomları azaltmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için uygulanan bakım türü olarak bilinmektedir.

Bir yılı aşkın süredir kemoterapi tedavisi gören 82 yaşındaki Pele'deki kanserin bu yılın başlarında akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti.

Pele'nin 29 Kasım'da kemoterapi tedavisi için hastaneye kaldırıldığı, solunum yolu enfeksiyonu tespit edildiği ve genel gidişatla sağlık durumunun stabil olduğu açıklandı.


Futbol tarihinin en iyilerinden biri olarak ortaya çıkan Pele, 4 kez katıldığı Dünya Kupası müsabakalarında 12 gol attı ve Brezilya'nın 3 Dünya Kupası galibiyetinde başrol oynadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap