SON DAKİKA



Haber > Spor > Dursun Özbek'ten 'Borç' açıklaması

Dursun Özbek'ten 'Borç' açıklaması

11 Ekim 2016 Salı - 10:36




Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kendisinden sonra gelecek yönetime sıfır borçlu bir Galatasaray bırakmak istediklerini söyledi.





Galatasaray'da 22 Ekim'de yapılacak kongre öncesi Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten açıklama geldi. Özbek, kendisinden sonra gelecek yönetime sıfır borçlu bir Galatasaray bırakmayı amaçladıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek şunları kaydetti;

"Riva ve Florya'ya Galatasaray'a orta vadede yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık gelir sağlayacak. Protokollerin yapılmasıyla kısa dönemde de nakit akışı sağlanacak. Buradan gelecek paranın %90-95'i banka borçlarının kapanmasına gidecek. Hiç kimse başka bir şey düşünmesin. Fakat Galatasaray'ın bağımsızlığı her şeyin önünde geliyor. Galatasaray iyi yönetildiği zaman para kazanabilecek bir yapıda. Son divan kurulunda bütün bunlar başarılı olursa sonrası ne olacak diye bir soru gelmişti. Eş zamanlı olarak bir projeye daha başladık. 500 yıllık geçmişimiz var. Bu geçmişimizden gelen birikimle güncel olarak yönetilmek için kendi kriterlerimiz olmalı. 22 Ekim sonrası bir genel kurul daha düzenleyip bu kriterleri tartışacağız. Bu kriterleri hiç esnetmeyecek duruma getirmek için tüzüğümüze koymak istiyoruz. Ben yaptım oldu devri bitmeli.

Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanması için finansal yapısına en büyük zararı veren banka borçlarından kurtulmak zorunda. Bu projelerden gelecek gelirin %95'i borçlarımızın sıfırlanmasına gidecek. Geri kalan %5 ile Selahattin Beyazıt'ın Galatasaray'a hediye ettiği Riva gibi yeni bir gayrimenkul satın almak istiyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap