SON DAKİKA



Haber > Spor > Dün değil bugün lazımdır

Dün değil bugün lazımdır

30 Ocak 2016 Cumartesi - 09:34








Dünden bugüne gelindiğinde adı Trabzonspor ya, kim ne derse desin bu ülkenin futboluna katmış olduğu katkıyı hiçbir takım katmamıştır. Kısa zamanda kısıtlı bütçe ile çok büyük işler yapan tek takım odur ki gelinen noktada kendisini bir anda yanlış yönetimlerin elinde her yönü ile çırpınan, ekonomik zorluklar içerisinde misyonunu kurtarmakla meşgul halde bulmuştur.

NEDENLERİNE BAKILDIĞINDA..

Başarılı yılların ardından gelen yönetimler, “Biz böyle yaptık”, “Onlar hatalı idi”, “O yönetimdeki arkadaş donanımlı fakat bizim içimizde olamaz”, “Birlikteliğimizi bozar”, “Aman ha o İdmanocaklı bak”, “Bu İdmangüçlü”, “Bakın o zengin eşraf ama bu futbolun içinden mutfağından gelmiş” önem arz etmez mantığı bu camianın içerisinde mantığı yıllarca kabul görmüş. Yıllar önce federasyon kurullarına çok değerli üyeler vermişiz, Trabzonspor’un haklarını kollayıp gözetmişler, sonraları kendi egolarını tatmin için bu kurullara üye verirken işte tam o noktada işin içine siyaset girdiği noktasında dönüşünün olmadığı bir yolda Trabzonspor ananesi ile, etik kuralları ile, kendi gerçeği ile baş başa bırakılarak, çok sesli fakat kendi fırtınası içerisinde yeniden yapılanmanın yollarını aramaktadır.

NELERİN OLMASI LAZIMDIR

Kendi kabuğumuza çekilip, kendimizin çizdiği bu tablonun bozulan renklerini Trabzonspor gerçeğine uygun şekilde düzelteceksek bence en önemli konu. Geçmişi arayan insanlarımıza şu anki durumu en açık şekilde yalın bir dille anlatmamız lazımdır. Trabzonspor’un bilinmeyen borçları da ortada iken, şimdiki mali portre bu ise işimizin zorluğu da ortada iken, “50. Yılda şampiyonuz”, “Şunu aldık, bunu alacağız”dan öte işin özü şudur ki vaatlerle gelmiş olsa da her yönetim mutlaka projelerle gelmiştir. Bence mevcut borcu yarıya düşürsünler, en büyük katkı budur. Aslında zor değildi ama başaramadık. Yani tüzüğümüze seçilecek olan yönetim eğer 2 veya 3 yıllığına seçilmiş ise kulübü ucu açık 4 yıllığına borçlandıramayacak. Bakın geçmişe neler olmuş? Neden böyle olmuş? Sayın eski bakanımız, başkanımız Faruk Özak’a bakanlığında her kulüp için hayati önem taşıyan bu konuyu 6222 yasaya koyalım diyen pek çok donanımlı, bilgili spor otoriterleri varken ne yazık ki sevgili abim Faruk Özak, Meclis’e gidip de kendi imzasını taşıyan bu önemli yasanın oylamasına katılmamıştır. İşimiz kolay değil zordur. Bu sonucu bizler hazırladık, bizler tamir edeceğimize göre yeni ustalara ihtiyacımız vardır. Trabzonspor için her birimizin diğerinin elini sıkmaktan başka çaresi yoktu


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap