SON DAKİKA



Haber > Spor > Davut Atmaca: Yomraspor için bütünleşelim

Davut Atmaca: Yomraspor için bütünleşelim

06 Ocak 2022 Perşembe - 16:21




Trabzon futbolunun ve 3. Lig’in gözde takımlarından Yomraspor’un başkanı Atmaca, zor şartlara rağmen kulübü iyi bir noktaya taşıdıklarını kaydetti. Hedeflerinin 2. Lig olduğunu belirten Atmaca, “Trabzon’da sadece Trabzonspor takip ediliyor. İlçe halkının maçlarımıza gelmesini bekliyoruz. Bu motivasyon sağlanırsa üst ligler hayal olmaz” dedi





// Karadeniz Özel // Barışcan ATMACA // Trabzon’un TFF 3. Lig temsilcilerinden Yomraspor’da başkan Davut Atmaca ve yönetimi KARADENİZ ile bir araya geldi. Kulübün durumundan ve hedeflerinden bahseden Atmaca önemli mesajlar verdi.

İşte o röportaj:

MİSYONUMUZ OYUNCU YETİŞTİRMEK

Biz 3 senedir buradayız, geçen sezon 11 oyuncu verdik. Malatya’ya 2 oyuncu verdik. Mert Miraç her ne kadar Hekimoğlu’ndan çıkmış olsa da orada profesyonel bir tane maçı yoktu. Bizde gelişti, goller attı ve sonuç itibarıyla bugün Süper Lig’de boy gösteriyor. Bizim misyonumuz belli. Bu sene ciddi bir hareketlilik var. Biri onu istiyor, biri bunu istiyor. Elimizdeki değere insanlar çok cüzi miktarda paralar vererek sahip oluyor. Yerini doldurmak için iki katı para veriyorsun. Ekonomik olarak bu kadar kısıtlı olmamıza rağmen iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Yomraspor’u bu ekonomik dar boğazda buralarda tutmak büyük başarı.

TRABZONSPOR DESTEK OLUYOR

Tesisleşme anlamında sıkıntılarımız var. Trabzonspor’dan Allah razı olsun. Ömer Bey (Sağıroğlu) ile sürekli konuşuyoruz. Hocamızın U19’dan beğendiği 2 oyuncuyu istedim, onay verdi. Sahanın tahsisini istedim, tahsis ettiler. Devre arası kamp çalışmalarımız bu sahada sürdürüyoruz. Bize gerekli desteği veriyor sağ olsun Ömer Bey.



ÜST LİGİ HEDEFLİYORUZ

Biz artık buradan sıkıldık. Buradan üst lige çıkmalıyız. Belki ilçe bunu kaldırmaya bilir ama biz geldiğimizden beri hep başarı odaklı olduk. Altyapıya önem veriyoruz. Akademi takımları kurup bu liglerde mücadele edelim dedik. Gençlerle büyümekti hedeflerimiz ancak başaramadık. Şartlar iyice zorlaştı. Bizim en önemli hedefimiz play-off. Oradan üst lige çıkmak istiyoruz. Olmazsa mevcut kadromuz içerisinde 8-9 tane genç oyuncumuz var. Bunların yanına altyapıda 3-4 oyuncu katıp bölge amatör takımlarından da bazı genç kardeşlerimizi aramıza katıp bu şekilde yarışmayı düşünüyoruz. Genç ve dinamik bir kadro kurmak istiyoruz.

İLÇE HALKI DESTEK VERMELİ

Yomra’daki futbolsever Trabzonspor’un maçı varken Yomraspor’u takip etmiyor. Keşke taraftar anlamında büyüyebilsek. Yomra’nın tribünlerinde bin kişi olsa. Yomraspor’un sokaklarda konuşulması bizi de heveslendirecek. Biz de farklı işlere imza atacağız ondan sonra. Ofspor Başkanı  Olcay Saral’la da konuşuyorum, Celil Hekimoğlu ile konuşuyorum onlarda da aynı sıkıntılar var. Bu algıyı kırmalıyız. Böyle bir şey yok. Biz buradan çıktığımızda 61 bizim için önemli. Bizim insanımız bunu algılayamıyor. Birbirimizin kuyusunu kazmayı bırakmalıyız.



GİDERLER GELİRİN 2 KATI

Bizim ilkemiz şudur: Yomraspor’un gerçekten kötü şartlarda aldık. Gelinen noktada ben ciddi paralar verdim buraya. Yomraspor’un kasasında 5 TL varsa ben bunu hoca ve oyunculara vereceğim. Allah bana Yomraspor’un 1 kuruşunu nasip etmesin! Ama gelinen noktada öyle ekonomiler verilmiş ki bizim ticaretimizi de etkiliyor. 1.5 milyon civarında kurulan bir takımın yıllık maliyeti 3 milyon civarında oluyor. Çok hesap yapıyoruz. Her yıl demek ki 1.5 milyon açık veriyoruz. Yomraspor hepimizin takımı, bizden sonra yönetecek arkadaşlar yarın gelecek, onlara devredeceğiz. Bu görevi teslim etmeye her zaman razıyız. Biz bunu aşamıyoruz. İnsanlar seninle konuşuyor. Ertesi gün farklı konuşuyor. Oyunculara bir kuruş borcumuz yok.

KONAKLAYACAK TESİSE İHTİYACIMIZ VAR

Tesis anlamında burada bir suni çimimiz var. Bizim Spor Bakanlığı üzerinden yaklaşık 3 milyon TL bir ödenek çıktı. Bu parayla saha zemini, tel örgü ve ışıklandırması yapıldı. 3 milyon buraya gitti. Konaklama  yapabilmemiz için çalışmalarımız var. İl müdürü ile bir görüşmemiz oldu. Futbol üzerinde ekonomi güçlü olacak. Spor bakanlığı üzerinde tesis konusunda görüşmelere devam ediyoruz. İlk yarıda 11 tane oyuncumuz otelde kalıyordu. Alacağımız futbolcuları da tesis olduğunda daha kolay getirmeyi amaçlıyoruz.

FUTBOLDA İNSANLIK PARA ETMİYOR

Sıkıntılı bir sürecimiz var. Karşıyaka kulübü aramış çocuk oraya gidiyormuş. Kulüpler Birliği’ni aradım, dedim bunlar böyle saygısızlık yapıyor. Bizim toplantılarda konuştuğumuzu hiçbir başkan yerine getirmiyor. Oyuncuyu el bebek gül bebek getiriyoruz. Senin verdiğin paradan 10 lira fazla verince gidiyor. İnsanlığın çok para etmediği bir sektör.



2 TAKVİYE DAHA YAPACAĞIZ

Transferler ilgili ilk yarıdaki maçlarda sonra kanatlarda eksikliğimiz olduğunu tespit ettik. Arkada stoper, sağ kanat ve sol kanada oyuncu alacağız. Ofspor’dan Cem Aktaş’ı karomuza kattık. Stopere Ankara Demirspor’dan genç bir Yomralı kardeşimiz var onu aldık. 1-2 takviye daha yapacağız. Trabzonspor’un U19 takımında 2-3 oyuncu ile görüşüyoruz. Takımı yukarıya taşımak için iyi transferler yapağız. Gönderdiğimiz 1 oyuncumuz var. Biri zaten problemli.

TARAFTARI MAÇLARIMIZA BEKLİYORUZ

Yomraspor Kulüp Başkan Yardımcısı Talip Sezgin seyirci sayılarında ciddi düşüş olduğunu dile getirdi. Başkan Atmaca’nın çok özveride bulunduğunu kaydeden Sezgin, “Bu kadar büyük işler yapmasına rağmen başkan tartışılıyor. Yomraspor’un tarihi boyunca belki de en çok parayı harcaya başkandır. Yomraspor, Trabzon takımı oldu. Biz burada idman yapamıyoruz. Akyazı’da antrenman yapıyoruz. Daha önceki yıllarda maçlarımıza seyirci geliyordu ancak şu an seyirci sayısından ciddi düşüş var. Ben 9 yıldır bu kulüpte yöneticilik yapıyorum. Dost kulübümüz yoktu. Davut başkanımızı geldikten sonra dost olmayan kulüp kalmadı” sözlerini kullandı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap