SON DAKİKA



Haber > Spor > Daha yolun başındayız!

Daha yolun başındayız!

22 Kasım 2017 Çarşamba - 06:19




Beşirlispor Başkanı Bülent Marapoğlu, “Beşirli çoğu ilden kalabalık bir nüfusa sahip bir mahalle. Beşirlispor’un hedefinde bir sınır yok. Hedefimiz he





Trabzon 1. Amatör Küme A Grubu’nda mücadele eden Beşirlispor’da Başkan Bülent Marapoğlu, Kırmızı-Beyazlı ekibin hedeflerinden bahsederken amatörde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin her zaman büyük olduğunu belirten Marapoğlu, daha yolun başında olduklarını söyledi. Marapoğlu, “Beşirlispor’un ve benim hedefim her zaman büyük olmuştur. Uç noktayı hedeflemişimdir. Bu da BAL’dır. Beşirlispor neden gidip Türkiye Kupası oynamasın? Beşirlispor neden Süper Lig’de olmasın? Bunun örneği Göztepe’dir. Bir dönem Akçaabat Sebat ilçe takımı olarak çıktı. Beşirli iki muhtarlıktan oluşan büyük bir camia. Altmış binin üzerinde nüfusu var. Beşirli çoğu ilden kalabalık bir nüfusa sahip bir mahalle. Beşirlispor’un hedefinde bir sınır yok. Ama bazı şeyler olmayınca da olmuyor. Daha yolun başındayız. Yaşarsak bu işi zorunlu bir sebepten bırakmak durumunda kalmazsak hedefimiz hep uç noktalar. Her yıl bizim gibi rakiplerde bir üst lig hedefiyle takım yapıyorlar. Her yıl birisi diğerinden başarılı oluyor. Bakalım belki bu yıl biz başarılı oluruz” dedi. 

TATSIZ OLAYLAR YAŞANMAMALI

Amatörde bazen istenmeyen olaylar yaşandığını belirten Marapoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt’a atılan tokadın ne olursa olsun ne şartlarda olursa olsun böyle olmaması lazım. Her iki tarafı dinlediğinizde herkes kendince haklı. Ama sonuç olarak bu eyleme dönüşmemeli. Hakem bir pozisyonda hatalı karar verdiğinde biz de geriliyoruz. Ama bunlar eyleme dönüşmemeli. Trabzon’da insanlar bir şekilde birbirini tanıyor, yarın yüz yüze bakacağız. Tatsız olaylar olmasın, yoksa spor camiası çok güzel çok iyi bir uğraş, iyi bir hobi. Kim ister ya futbol il temsilcisi birisi gelip ona tokat atıyor, çok yanlış bir olay” dedi.

PROFESYONEL DEĞİLİZ

Amatörü yönetenlerin profesyonel olmadığını belirten Marapoğlu, “Amatörde kimse profesyonel gibi davranamıyor. Davranması da beklenmiyor. Ne hakem camiasında olsun, ne yöneticiler, ne sporcular herkes adı üstünde amatör yani profesyonel değiliz. Trabzon’da futbolu bilmeyen yok. Bayanından, yaşlısından, gencine kadar herkes futbol konuşuyor. Bu yönüyle baktığımız zaman 81 ile göre bizim amatör camia diğer illere göre profesyonel diyebiliriz” dedi.


LİGDE KIYASIYA MÜCADELE VAR

Marapoğlu, takımın son durumunu değerlendirirken, “Beşirlispor olarak iyi gidiyorduk. Ancak son 5 haftadır puan kaybediyoruz. Biz puan kaybederken rakiplerimiz de puan kaybediyor. Bu durumda avantajlı duruma geçmek varken her iki taraf için de bu olmadı. Play-Off potasından kopmuyor kimse. Ortada iyi bir çekişme var. Bazen futbolcular bazen bazı şeylerden etkilenip kafalarında bitirebiliyorlar. Yani ümitsizliğe kapılabiliyorlar. Diyorlar ki acaba belki de gidemeyeceğiz, olmayacak gibi. 3-5 kişi böyle düşündüğü zaman bu takıma komple yansıyor, olumsuz sonuçlar alıyoruz o zaman” dedi.

HAKEM HATALARI ART NİYETLİ OLMAMALI

Hakemlerin tarafsız olması gerektiğini belirten Marapoğlu, “Olamıyorlar Çünkü ben bunu kendi sporcularımda yaşadım, sporcum bana bir maçta şöyle dedi: ‘Beni atması gerekiyordu hakemin ama atmadı eski takım arkadaşım olduğu için atamadı.’ Olmaz, olmamalı böyle şeyler. Hakemler bu camianın içerisinden oldukları için,  futbolcularla top oynadıkları için sohbet ettikleri için inisiyatif kullanmak gerektiği yerlerde gönlünün istediği yere düdük çalıyor. Hakem gördüğünü verirse o zaman sorun olmayacak. Yani hakemlerin tamamen tarafsız sağduyulu maç yönetmesini istiyoruz” dedi. 

YAVUZ SELİM SAHASI OLMAZSA OLMAZIMIZ


Marapoğlu, “Yavuz Selim Sahası’nın son durumundan endişe duyuyorum. Bu ambiyans, bu ortam bir daha Trabzon’da oluşabilir mi acaba? Yani ben ‘Trabzon futbolun beşiği’ derken bunu komple Yavuz Selim’e bağlıyorum. Yavuz Selim olmazsa bu olmaz. Yavuz selim kapatılmayacak, yeni bir kompleks yapılacak orada diyorlar ama aynı ambiyansı yaratacak mı verecek mi diye endişe verici. Bakıyorum bazı insanlar maç olmasa dahi gidip orada vakit geçiriyor. Yoldan geçerken çoluğu çocuğu, genci yaşlısı durup orada maç izleyebiliyorlar. Bunun ortadan kalkması endişe verici” dedi. 

FUTBOLA İLGİ DUYMUYORLAR

Beşirli’de insanların futbola ilgi duymadığını belirten Marapoğlu, “İnsanlar çok mu yoğunlar zaman mı ayıramıyorlar ya da işte orada insanlar bir sürü iş yeri sahipleri var ama tabi Beşirli’de ikamet etmiyor, sadece iş yerleri burada diye gidip geliyorlar, yani Beşirlispor çok yalnız. Biz Beşirlispor’u aldık bir yerlere taşımak istiyoruz, getiriyoruz, biz kendi bireysel arkadaş çevremiz ile beraber Beşirlispor’u destekliyoruz. Beşirliliyim de Beşirlisporluyum diye bir camia göremedik. Biz beş yıldır orada yöneticiyiz. Böyle bir şey oluşmuyor. Beşirlispor adına mahalleden destek bekliyoruz. Maddi destek beklemiyoruz biz bir şekilde bu takımı ayakta tutuyoruz. Ama maçlarımıza gelsinler o ambiyansı bizim o heyecanımızı onlarda yaşasınlar eminim ki bir sonraki maça biz davet etmeden gelecektirler” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap