SON DAKİKA



Haber > Spor > Çubukçu'nun beyanatı sancılı

Çubukçu'nun beyanatı sancılı

29 Eylül 2016 Perşembe - 11:15








Trabzonspor sahada kazanmaya çalışırken, yöneticiler birbiriyle beyanat yarışında. Başkan Usta takım üzerindeki baskıyı kırmak için “Bu sene hedefimiz yok” diyor. Asbaşkan Çubukçu “Tek hedefimiz Türkiye Kupası değil, başka hedeflerimiz de var” diyor. Bu yönetim “50. yılda şampiyon olacağız” diyerek seçim kazandı ama halen daha kulübün, yönetimin hedefi nedir belli değil. Başkan ve yöneticiler çelişkili beyanatlar veriyor.

Biz yönetimden, futbola yönelik icraatlar bekliyoruz ama onlar “Akyazı’da ne olsun, ne olmasın?” tartışmasında. Akyazı’da hangi parsele, ne inşa edilecek bir yana bırakılsın, tüm yönetim oynanan futbola odaklansın. Altyapıda şu an ne olup bitiyor? Scout ekibi devre arası için çalışıyor mu? Bunlar tartışılsın. Bir çiçekle bahar gelmez. Elbette ‘Trabzon kazansın’ istiyoruz ama Konyaspor karşısında Yusuf olmasaydı ne yapacaktınız? Trabzonspor’un bilançosu şeffaf değil, yönetimdeki beyanatlar çelişkili, yönetim de şeffaf değil. Ardahanspor’u, Konyaspor’u yenip seviniyorsun sonra da “Manchester bile maç kaybediyor, futbol da kaybetmek de var” diye açıklama yapıyorsun. Manchester United ile kendini bir tutman mantıksız.

Trabzonspor’u Trabzonlu oyunculara emanet eden kazanır. Zeki Yavru, Mustafa Akbaş ve Mustafa Yumlu şu an takımın en istikrarlı ve istekli oyuncuları. Durica da savunma hattında dengeli oynuyor. Ama aynı şeyi Mehmet Ekici için söylemek zor. Geçen yılki heyecanı yok Mehmet’in, kaliteli bir futbolcu ama yavaş oynuyor. Duran toplarda iyi ama bunun dışında Ekici oyunda görünmüyor. Muhammet Demir milyonlar verilip alındı ancak kanaatimce yeterli pas alamıyor. Pas trafiğinde beslenmeli, Ersun Hoca oynattığı sistemi gözden geçirmeli.

Diziliş olarak da Konyaspor kadrosu ideale yakın, bu kadroyla oynamaya devam etmeli. Koreli Suk agresif bir oyuncu, rakibin üzerine çok koşuyor. Ancak akıllı oyuncu bazen de kendini dinlendirmeli, topsuz alanda yorgun düşmemeli. Aytaç ve Okay ise henüz istenen seviyede değil. Ersun Hoca orta sahayı bu ikiliyle ayakta tutmak istiyor farkındayız.

Çok koşanlarda oyuncu olarak bu iki genç maç sonu istatistiğine giriyor ama pas trafiğinde, hücuma katkı da aynı beceride değiller. Ersun Yanal’ın da, yönetimin de bundan sonra adrenaline değil, istikrara ihtiyacı var. Trabzonspor, risk almak yerine, ne yapıp ne edip Karabük maçından 3 puanla ayrılmalı. Castillo, Onazi ve Yusuf Erdoğan hücum hattında mutlaka olmalı. Trabzonspor daha kaliteli bir futbol oynamalı, şampiyonluğu yıllardır erteleyen taraftarın iyi futbol izlemek en doğal hakkıdır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap