SON DAKİKA



Haber > Spor > Çıkarlarımız için değil antrenörler için varız

Çıkarlarımız için değil antrenörler için varız

29 Ocak 2015 Perşembe - 11:06




TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, bugüne kadar şubelerinin gücünü kendi çıkarları için değil, antrenörlerin çıkarları için kullandıklarının





1990 yılında kurulan ve mevcut başkan Nurettin Balaban döneminde büyük gelişim göstererek ülke genelinde söz sahibi olan TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, emeklerine engel olmak isteyenler bulunduğunu ifade etti. Balaban, bu şahısların emellerine ulaşamayacaklarının altını çizerek “İlk yönetimi oluşturduktan sonraki süreçte ülke futbolunda doğru adımlar attık” dedi. Bu adımlar doğrultusunda hedeflere yoğunlaştıklarını söyleyen Balaban, “Şubemizin gücünün bölünmesi ve iç çekişme ortamına çekilmesi için dış odaklı güçler 3 yıl önce mevcut yönetime aday çıkartıldı. Ancak bu emellerine ulaşamadılarsa da ülke genelindeki gücünü sanal da olsa sekteye uğrattılar. Trabzon TÜFAD’ın ülke futbolundaki hedeflediği yere gelmesini 3 yıl ertelediler” dedi. Dış güçlerin ısrarla bu oyunu sürdürdüğüne dikkat çeken Balaban, “Aynı dış güçler şubemizi emirleri altına alabilecekleri bir yapıya döndürebilmek için etik dışı davranışlarda bulunuyorlar. Kişisel vaatlerle 3 yıl önce ulaşamadıkları emellerine bu yıl erişmek istiyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğiz. Onlara buradan sesleniyorum. Gelin gittiğiniz yoldan vazgeçin. Ben değil biz odaklı düşünün” diye konuştu. “TÜFAD hakkında doğruları konuşabilmek için yaptıklarını çok iyi takip etmek gerekir” diyen Balaban, şöyle devam etti: “Antrenörlerin gelişimi için bilgisayar, İngilizce, futbolda gerekli tüm çalışmaları içeren seminer organize ettik. Polar saat kullanım eğitimleri, paneller, antrenörlerin iletişim ve kendini ifade etme gibi konulardaki gelişimi için drama, diksiyon, life kinetik gibi seminer yaptık. Ve bunun yanında bir sürü eğitim daha...” Balaban, “Yavuz Selim sahası için yaptıklarımız, il sahalarının donanım ve ışıklandırılması için verdiğimiz çabalar... Amatör antrenörlerin hakları yüzünden TFF Amatör İşler Kurulu’ndan istifa eden, kurslar yüzünden güçlüleri karşısına almaktan geri kalmayan, ben değil biz odaklı çalışan Trabzon TÜFAD dışında kendisini ortaya koyan ne kadar yönetim var acaba” şeklinde konuştu. Yapacakları çok iş olduğunu ifade eden Balaban, “Bu dönem daha çok futbol antrenör arkadaşlarımızın kurslar ve seminerlerdeki puanlama ve ücretteki çarpıklıklar ile uğraştık. Futbolu yöneten ve yönlendiren sistemin içinde olmak veya oraya sözünü geçirebilecek bir yapıya ulaşmak gerekiyor. TÜFAD Trabzon olarak bu yapıya erişmemiz için çok az adım kaldı” dedi. TÜFAD’ın gücünü hiçbir zaman kötüye kullanmadıklarını dile getiren Balaban, “Bu güne kadar ne bürokraside, ne siyasi bir partide, ne de maaşlı bir yerde makam ve mevki sahibi olmadık. TÜFAD hiçbir üyesi ile veya seçimlerde yarıştığı ya da geçmişteki eski yönetici ve başkanlarla bırakın küs durmayı, onlara karşı asla sevgide ve saygıda kusur etmemiştir. Trabzon kentinin Trabzon futbolundaki en büyük kimliği Trabzonspor başta olmak üzere, futbolun taban birliklerini yok sayma gibi bir düşüncede olmamıştır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap