SON DAKİKA



Haber > Spor > Çift santrafor sistemi şart

Çift santrafor sistemi şart

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:29








Evet, bu maç da aradan çıktı, iki kardeş şehrin aralarındaki tatlı rekabet dostça bitti. Ama Rizespor’un bu arada tehlikeli bölgede gezinmesi, bir hemşehri olarak bizleri son derece rahatsız etmektedir. Umarız bundan sonraki haftalarda gerekli puanlar toplanarak, hep birlikte rahat bir nefes alırız.

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde komşu ekip Rizespor’un tehlikeli bölgede olmasına zorunlu olarak aldırmadı. Zira, gelecek hafta kendi sahasında oynayacağı kritik ve zor maça puan kaybı yaşamadan girmesi gerekirdi. Hiç olmazsa dördüncülüğü yakalayarak Avrupa kupalarına devam etmek Trabzonspor’un son şansı idi.

Rizespor için de söylenecek şu kısa sözümüz, kulaklarda küpe olsun. Bu 28 puan, gelecek için bu ligde devama pek de güven verici bir rakam değil. En azından Türk futbolunun değerli ve cefakar hocası Hikmet Karaman'ın bunca emeklerinin ve katkılarının zayi olmaması gerekir.

***

Oyunculara, hiç olmazsa hocanın bu gayretine bir miktar daha katkı sağlamaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Kaçan golleri herhalde Hikmet hoca atacak değil, değil mi? Rizesporlu oyuncular bu 28 puana güvendikleri takdirde yine kendilerini alt bölgede bulabilirler.


Aman dikkat!

Bundan sonraki maçlarda Trabzonspor kalesi önünde kaçan pozisyonları 'ne yapıp edin' harcamayın. Zira, bu denli pozisyonlar kolay kolay ayağa gelmez.

Sırası gelmişken Rizeli hemşehrilerimize iki çift sözümüz var. Bu takım bu denli kritik bir durumda iken bu kadar ilgisiz kalmak, doğrusu bizim tanıdığımız Karadenizli yapısına pek uymamaktadır. Oysa bu maçta bu stadın dolarak, hem maça gerekli ilgi gösterilmeli hem de kendi takımlarını desteklemeleri gerekirdi. Siz Rizeli olarak bu takımı böyle mi ligde tutacaksınız? Bizim bildiğimiz Rizeli futbol seyircisinin ambiyansına ne oldu?

Trabzonspor ise bu zor maçı attığı iki golle alırken, gelecek hafta belki de en kritik maçı olacak olan Bursaspor karşısında bu hafta ortaya koyduğu oyun tarzı ile kendi sahasında üç puana biraz zor ulaşır.

***


Yine diğer maçlarda olduğu gibi kaleci Hakan’ı peşin peşin tebrik etmek gerekir. Trabzonspor tarafında galibiyetin en önemli aktörü şüphesiz ve tartışmasız oyuncusu kaleci Hakan idi.

Erkan ise, bu hafta belki de bu yılın en verimli oyunlarından birini oynadı. Fakat yine Ersun hoca bizi şaşırttı. Bu oyuncunun en iyi olduğu anda dışarı alınması, 'geçen haftanın hatasını telafi' anlamı taşıyorsa, yine yanlış bir hamle olarak yazılmalıdır.

Trabzonspor gol yememiş olmasına rağmen savunma mantığı ışığında pek de iyi gözükmedi. Onun için gelecek haftayı 'tehlikeli' işaret ettik.

Orta saha, savunma anlayışında geri dörtlüye pek destek olamadı.

Diğer taraftan ileri uca da forvet desteği anlamında yine faydalı olamadı. Kendi aralarında 'al gülüm' ile vakti doldurdular.


Yapılan paslaşmaların bir miktar daha ileri ve tehlikeli bölgeleri hedef alması gerekirken, geriye oynanan aşırı risksiz(!) paslaşmalar verimsizliğin, cesaretsizliğin işareti idi. Deniz'in bu maçta çalışkanlığı yanında bir gol de bulması, geleceği için moral oldu.

Son olarak 'Trabzonspor’un gelecek hafta da tek forvet mantığı ile Cardozo’ya yüklenmesi yine hayal kırıklığı yaşatabilir' meselesini hatırlatmak isteriz.

"Çift santrafor sistemi şarttır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap